FUTBOLA BÖYLE DÖNÜLECEK

TFF sağlık kurulu, liglere dönüş için öneri protokolü imzaladı

SPOR 02.05.2020, 22:07 08.05.2020, 14:43
48
FUTBOLA BÖYLE DÖNÜLECEK

Vatandaşlar internetten, "Ligler ne zaman oynanacak? Ligler ne olacak? Ligler oynanacak mı?" sorularını aratırken, TFF Sağlık Kurulu tarafından korona virüs nedeniyle ertelenen liglerin tamamlanması ihtimaline yönelik "Futbola Dönüş Öneri Protokolü" hazırlandı.

İşte TFF’den yapılan açıklama:

TESİSLERDE GRUP ANTRENMANLARI BÖLÜMÜNDEN BAZI MADDELER:

“Her soyunma odasında aynı anda maksimum 3 oyuncunun soyunmasına izin verilmesi”

“Soyunma odasına maskesiz giriş çıkışların yasaklanması”

“Oyuncuların tükürme, sümkürme gibi ihtiyaçlarını saha kenarına gelerek gerçekleştirmelidir”

“Bir antrenman sahasında aynı anda maksimum 6 oyuncu antrenman yapabilecektir”

“Oyuncular 10'ar dakika aralıklara tesislere varacak şekilde planlama yapılmalıdır”

“Antrenman sahasındaki herkes en az 4 metre mesafede konumlanacaktır”

“Tüm testler sonuçlandığında pozitif vaka olmasa bile mesai sonlandırılmalı (o gün için planlanan antrenman iptal edilmeli) ve tüm tesis dezenfekte edilmelidir. Bir hafta süresince oyuncu ve çalışanlar semptom takibi açısından daha detaylı kontrollere tabi tutulmalıdır.”

Tesis yönetimi ve ortak alanlar için öneriler ve alınacak tedbirler ise şu şekilde sıralandı:

1. Tüm alanlarda (duş hariç) maskesiz dolaşmak ve bulunmak yasaklanmalıdır

2. Ortak alan kullanımları sırasında el hijyeni (düzenli yıkama vb.) kurallarına uyulması gerekmektedir

3. Tüm alanlarda sosyal mesafe kurallarına uyulmalıdır

4. Asansörler aralarında 2 metre mesafe bulunacak şekilde aynı anda maksimum 2 kişi ile kullanılmalıdır

5. Asansör zeminleri alanı 2’ye ayıracak şekilde işaretlenmelidir

6. HD Evre 1 ve 2’de ortak dinlenme ve tv salonlarının kullanılması önerilmemektedir

7. HD Evre 3’te ortak dinlenme ve tv salonları kişiler arasında en az 3 metre olacak şekilde kullanılabilir

8. Tuvalet ve duş kullanımlarında sosyal mesafe kurallarına uyulması gerekmektedir

9. Her alanda (asansörler dahil) el dezenfektanı bulundurulmalıdır

10. Her alan kullanıma açık olduğu günlerde saat başı temizlenmeli ve gün sonunda dezenfekte edilmelidir

11. Tüm alanlar gün içerisinde en az 2 kere havalandırılmalıdır

12. Gerekmedikçe alanlar arasındaki kapılar açık tutulacaktır

MESAFELİ SOYUNMA ODASI: Soyunma odasındaki oturma düzeni aralarda en az 2 metre olacak şekilde revize edilecek, mümkünse soyunma odası sayısı artırılacak. Her soyunma odasında aynı anda maksimum 3 oyuncunun soyunmasına izin verilecek. Kirli malzemeler, her oyuncu için ayrı tek kullanımlık poşetler içinde yıkamaya götürülecek.

Antrenman sahası etrafına idari onay dışında hiç kimse alınmayacak. Tesis girişinde izole bir bekleme alanı oluşturulacak.

Tesise maskesiz kimse alınmayacak. Herkes giriş öncesi el dezenfektanı kullanacak, vücut ısıları ölçülecek.

MASKE ZORUNLULUĞU: Antrenman sahasına giriş ve çıkış sırasında maske zorunluluğu olacak. Antrenmanı izleyen kişiler ile saha içindeki oyuncular ve çalışanlar temas etmeyecek. Saha içerisindeki çalışan ve oyuncu arasındaki etkileşim sosyal mesafe ile hijyen kurallarına göre yapılacak.

YEMEKHANE PLANI: Tesis yemekhanesinde oyuncu ve ekip oturma düzeni sosyal mesafeye göre gruplar halinde düzenlenecek. Oyuncular listelenecek gruplar halinde ve her grup arasında en az 15 dakika olacak şekilde yemek yiyecek. Tesisteki bütün alanlarda maskesiz dolaşmak yasaklanacak. Ofis çalışanları toplu taşıma araçlarını kullanmayacak, kulüpler çalışanlar için günlük servis ayarlayacak.

EN AZ 4 TEST YAPILACAK:  Tüm oyuncu, ekip ve kulüp çalışanları hazırlık döneminde en az 4 kere PCR testine girmiş olacak. İlk zorunlu PCR testi evlerde izolasyon ve bireysel antrenman evresinin sonunda başlayacak. Takım doktoru uygun gördüğü takdirde takvime ekstra testler ekleyebilir. Oyuncular test sıralarını tesis dışında arabalarında bekleyecek.

ANTRENMAN KURALLARI: Oyuncular, teknik ve destek ekibi tesislere antrenman kıyafetleriyle gelecek. Oyuncular tesise girdikten sonra direkt antrenman sahasına yönlendirilecek. Bir antrenman sahasında aynı anda maksimum 6 oyuncu antrenman yapabilecek. Antrenman sırasında oyuncular dışında herkes tıbbi maske takacak. Oyuncular kıyafet türevi maske (zorunlu değil) ve eldiven kullanabilir. Antrenman sahasındaki herkes en az 4 metre mesafede konumlanacak. Oyuncular tükürme, sümkürme gibi ihtiyaçlarını saha kenarında gerçekleştirecek.

OTOBÜSE YENİ DÜZEN: Futbolcular, takım otobüsünde her ikili koltukta bir kişi ve arkaya doğru bir boşluk bırakarak oturacak. Otobüs birden fazla sefer yaparak tüm takımı taşıyacak, imkân varsa ayrı otobüslerle ulaşım sağlanacak.

POZİTİF VAKA ÇIKARSA…: Şüpheli vaka tesis içerisinde saptandıysa, maske ve eldivenle tesis girişindeki izole bekleme alanına alınacak. Takım doktoru vakanın hikâyesini dinleyip olası temas alanlarını tespit etmeye çalışacak. Test için öncelikle İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin gelmesi beklenecek. O gün tesiste bulunan herkese aynı gün içerisinde test uygulanacak.

Pozitif vaka halinde, geri katılımının değerlendirilebilmesi için en az 3 kontrol testinin negatif çıkması önerildi. Bir takımda aynı anda ikiden fazla pozitif oyuncu ve kontrol edilemeyeceği düşünülen bir senaryo oluşursa, izlenecek yol hakkında kulüp, TFF ve Sağlık Bakanlığı birlikte karar verecek. Pozitif test sonucu son 4 hafta içerisinde karşılaşılmış bir rakip takım bünyesinde çıkarsa, tüm oyuncu ve tesis çalışanları en geç 48 saat içerisinde tarama testine girmek zorunda.

(HABER MERKEZİ)

Yorumlar (1)
Cartel Yigido 4 yıl önce
Barajıda sosyal mesafeye uyarak kurarlar atık
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:43
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:50
Yatsı 21:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı