2024 Eurovision'a damga vuran Filistin'e destek, İsrail'e protesto kareleri!

2024 Eurovision şarkı yarışmasına İsveç'in Malmö şehrinde düzenleniyor. Birçok ülkenin katıldığı yarışmada Siyonist İsrail'e ve onun temsilcisi şarkıcıya yoğun tepkiler geldi.

GÜNDEM 10.05.2024, 17:25
2
2024 Eurovision'a damga vuran Filistin'e destek, İsrail'e protesto kareleri!
Bu yıl 68. kez düzenlene Eurovision şarkı yarışmasında Siyonist İsrail'e ve onun temsilcisi olarak katılan aday şarkıcıya yapılan protestolar damga vurdu.
Siyonist İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve İsrail’in Eurovision’a katılmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.
Siyonist İsrail'i temsilen katılan kadın sarkıcı Eden Golan'ın, Hamas'ı kastederek “October Rain”in isimli şarkısı siyasi tarafsızlık kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından yasaklanmıştı.
Dünya genelinde Siyonist İsrail'e tepkiler çığ gibi büyürken benzer bir tepki de İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasında yaşandı.
Malmö'de on binlerce kişi Siyonist İsrail’in yarışmaya katılımını protesto etmek için sokaklara döküldü.
İsrail'i temsilen katılan şarkıcıya, salondaki seyirciler sırtlarını dönerek ve kulaklarını kapatarak tepki gösterdi.
Eurovision 2024'te İsraill'i temsil eden sarkıcı Eden Golan, prova için çıktığı sahnede performansı sırasında yuhalandı, "Özgür Filistin" sloganıyla sesi bastırıldı.
Filistin'e hem salonda hem de salon dışındaki alanda yoğun bir destek verilirken diğer yandan salonda Filistin bayraklarının yasaklanması sebebiyle EBU’yu çifte standart uygulamakla eleştirmiş ve İsrail’in yarışmaya katılmasını protesto edildi.
Belçika'nın VRT kanalı ise Eurovisyon şarkı yarışmasında, İsrail'i şarkıcının sahnede olduğu esnada yayını keserek, "Bu bir sendika eylemidir. İsrail'in insan hakları eylemlerini kınıyoruz. Ayrıca İsrail basın özgürlüğünü yok ediyor. Bu nedenle yayınımıza bir süre ara veriyoruz. 'Ateşkes şimdi'" şeklinde ekranda mesaj paylaşarak İsrail'e ve şarkıcıya tepki gösterdi.
İsrail, finale kalan ülke temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında da protesto edildi. Hollanda'yı temsil eden şarkıcı Joost Klein, İsrail'i şarkıcı Golan konuşurken yüzünü bayrakla kapattı.
Yunan şarkıcı Marina Satti ise İsrailli şarkıcıya protestosunu uyuyor yaparak gösterdi.
Litvanyalı şarkıcı ise İsrail'e protestosunu Filistin'in adını kullanmadan özgürlük mesajı vererek, "Dünyada her ülke özgür olmayı hak ediyor" ifadelerini kullandı.
Ayrıca bir gazetecinin finale kalan sarkıcılar için düzenlenen basın toplantısında İsrail temsilcisi kadın şarkıcı Eden Golan'a yönelttiği, "Burada olmanızın diğer katılımcılar için risk ve tehlike oluşturabileceğini hiç düşündünüz mü?" şeklindeki sorusu ise toplantıya damga vurdu
Etkinlik salonu dışında toplanan on binlerce kişi de Gazze'ye destek eylemi düzenledi. Eylemde dünyanın önde gelen aktivistleri de yer aldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı