2024 ilk çeyrek istihdam verileri açıklandı! İşte en çok iş ilanı veren ve başvuru yapılan sektörler

Kariyer.net'in 2024 yılı ilk çeyrek istihdam verileri, iş piyasası için hareketli bir tablo çiziyor. Birçok sektörde iş ilanlarında önemli artışlar gözlemlenirken, iş arayanların da yoğun ilgi gösterdiği alanlar netleşti. İşte detaylar..

EKONOMİ 02.05.2024, 16:15
1
2024 ilk çeyrek istihdam verileri açıklandı! İşte en çok iş ilanı veren ve başvuru yapılan sektörler
Kariyer.net, 2024 yılının ilk çeyreğine dair istihdam verilerini açıkladı.
Paylaşılan verilere göre, birçok sektörde iş ilanlarında önemli artışlar gözlemlenirken, en fazla iş ilanı yayınlanan ve en fazla başvuru yapılan sektörler de belli oldu.
Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine göre yapı, üretim ve bilişim sektörlerinde en fazla iş ilanı yayınlanırken, sağlık, turizm, gıda, elektrik/elektronik ve maden/metal sanayi sektörleri ise en fazla ilan başvurusu alan sektörler olarak öne çıktı.
Verilere göre, yapı sektörü içerisinde mimarlık, inşaat ve şantiye pozisyon grupları en çok talep gören alanlar olarak öne çıkıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir ise en fazla iş ilanı açılan iller arasında yer alıyor.
Turizm sektörü, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 52'lik bir artışla ilan sayısını en çok artıran sektör olurken, Turizm sektörünü, yüzde 16 ile sağlık, yüzde 8 ile finans-ekonomi, yüzde 7 ile perakende ve yüzde 4 ile danışmanlık  sektörleri izledi.
Verilere göre, turizm sektöründe en çok iş ilanı açılan pozisyon grupları ise sırasıyla resepsiyon hizmetleri, misafir ilişkileri ve kat hizmetleri oldu. Turizm pozisyonları için en fazla ilan yayınlayan iller ise İstanbul, Antalya ve Muğla şeklinde sıralandı.
Yılın ilk çeyreğinde yeni ilan sayısına göre, en çok ilan yayınlanan pozisyon grubu satış olurken, geçen yılın aynı dönemine göre ilan sayıları en çok artan ilk üç pozisyon grubu ise sırasıyla yüzde 28 ile tıp/sağlık, yüzde 25 ile perakende ve yüzde 19 ile depolama/dağıtım olarak gerçekleşti.
Bu yıl iş arayanlar en fazla ilgiyi telekomünikasyon sektörüne gösterdi. İlan başı başvuru sayıları geçen sene aynı döneme göre artan sektörler arasında ilk sırada yer alan telekomünikasyon sektörünü, havacılık ve yapı izledi. İlk çeyrekte ilan başı başvuru sayısı en yüksek olan sektörler ise sırasıyla finans/ekonomi, havacılık, medya ve perakende olarak öne çıktı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:22
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:48
Yatsı 21:18
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı