ABD'den yeni yaptırım listesi: 4 Türk şirketi de var

ABD Maliye Bakanlığı, aralarında Türkiye, Belçika ve Çin'deki bazı şirketlerin de olduğu yeni Rusya yaptırımlarını açıkladı.

DÜNYA 02.05.2024, 11:50
1
ABD'den yeni yaptırım listesi: 4 Türk şirketi de var
ABD Hazine Bakanlığı'nın Rusya'ya karşı yaptırımlarına tabi yeni şirketlerin listesi açıklandı. Yeni yaptırım paketinde Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Belçika, Çin, Slovakya ve BAE'den de şirketler yer alıyor. Washington sözkonusu şirketlerin, Moskova'nın yaptırımları aşmasına yardım ettiklerini savundu. Yaptırımlara tabi tutulan şirketler arasında Aeroflot'un ikinci havayolu şirketi Pobeda da var.
Rus basınında çıkan ilk yorumlarda, yaptırım kararının Pobeda havayollarının Türkiye uçuşlarını da riske soktuğu belirtildi. "Rusya Federasyonu ekonomi sektöründe Rusya'nın askeri-endüstriyel üssünü desteklemeyi amaçlayan eylemlere yönelik kısıtlamalar" başlıklı listede Türk şirketlere de yer verildi.

ABD Maliye Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın açıkladığı yeni yaptırımlarla toplamda yaklaşık 300 şirket, kişi ve kurum hedef alındı. Bunların yaklaşık 60’ı Azerbaycan, Çin, Belçika, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Slovakya’da yer alıyor. Maliye Bakanlığı’nın açıklamasında bu ülkelerde yer alan bazı şirketler, Rusya’ya “acil olarak ihtiyaç duyduğu teknoloji ve ekipmanı sağlamakla” suçlanıyor.
Maliye Bakanlığı’na göre, Hong Kong ve Çin’deki bazı şirketler, Rus ordusuna jammer, sensor ve insansız hava aracı motoru sağlamakla suçlanıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:22
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:48
Yatsı 21:18
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı