Araç sahipleri dikkat! Akaryakıt faturalarında yeni dönem başlıyor

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın akaryakıt sektöründe yaşanan vergi kayıplarını azaltmak için fatura kesimleriyle alakalı yeni düzenlemeye gidiyor.

EKONOMİ 15.04.2024, 08:00
Araç sahipleri dikkat! Akaryakıt faturalarında yeni dönem başlıyor
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme kapsamında akaryakıt sektöründe usulsüz fatura kesimi ile alakalı yeni düzenlemeye imza atıyor.  Yapılan yeni düzenleme ile birlikte akaryakıt sektöründeki vergi kayıplarını asgari tutara indirilmesi hedefleniyor. 1 Ocak 2025’te zorunlu hale getireceği ‘Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) ilişkin olarak UTTS Taşıt Montaj Firmalarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Akaryakıt istasyonlarında  plaka bilgilerinin elle girişini önleyerek plakaların sisteme otomatik olarak aktarılmasını sağlayacak olan UTTS'nin kurulum ve işletmesinden Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü kontrol edecek 

Yeni uygulama kararları kapsamında Türkiye’de trafiğe kayıtlı 29 milyon taşıtın yaklaşık 8 milyonu kiralama, işletmeye kaydetme ya da işte kullanma yolu ile akaryakıt harcamalarını gider göstererek vergi indirimi alan firmalar hizmet veriyor.

Geçtiğimiz dönemde 5 Ekim 2023 tarihli UTTS Tebliği ile söz konusu taşıt gruplarına UTTS’ye dahil olma zorunluluğu getirildi. Aksi halde, Tebliğe göre 1 Ocak 2025’ten itibaren söz konusu taşıtların akaryakıt alımlarında UTTS kapsamında düzenlenmeyen akaryakıt satış belgeleri vergi kanunları bakımından hiç düzenlenmemiş sayılacak ve vergi beyanlarında gider olarak gösterilemeyecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı