Avrupa ülkelerinden İranı terk edin çağrısı! Ortadoğu'da kartlar yeniden dağıtılıyor

İsrail tarafından 1 Nisan'da İran ait Şam konsolosluk binasını vurması sonrası İran'ın İsrail'e misilleme yapacağı ihtimallerine karşı Avrupalı devletler vatandaşlarına çağrıda bulundu.

DÜNYA 13.04.2024, 09:45
1
Avrupa ülkelerinden İranı terk edin çağrısı! Ortadoğu'da kartlar yeniden dağıtılıyor
İşgalci İsrail'in Ortadoğu'da yaptığı saldırılar savaşın fitilini ateşlemeye devam ediyor. 1 Nisan'da İran'ın Şam konsolosluk binasının vurulması sonrası İran'ın yakın zamanda İsrail topraklarına yönelik doğrudan bir saldırı gerçekleştireceği düşünülüyor.  Avrupa ülkeleri vatandaşlarına İran konusunda uyarılarda  bulunarak seyahat  konusunda dikkat etmelerini açıklandı.
İsrail basını, İran'ın misillemesine yönelik endişelerin bulunduğunu ve İsrail'in karşılık vermek üzere İran içindeki hedeflere saldıracağını yazdı. Avrupalı birçok devlet yaşanan gerginlik sonrası İran'ı terk edin uyarılarını duyurdu.
Avusturya Dışişleri Bakanlığı, İran, Irak ve Lübnan’a yönelik savaş ve çatışma dönemlerinde yürürlüğe sokulan en üst düzeyde seyahat uyarısı yaptı.
İsrail’ ve İran'a yönelik seyahat uyarısında da bulunan Bakanlık, İsrail’in Gazze ve Lübnan sınırları için 5’inci, ülkenin tamamı için ise 4’üncü seviyede seyahat uyarısı yaptı.
Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan duyuruda, özellikle İsrail ile İran arasındaki bölgedeki mevcut sorunların, ani gerilimi tırmandırma tehlikesi barındırdığı belirtildi.
Hollanda Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamalarda, seyahat tavsiyesi kırmızı olan İsrail-Gazze sınırı ve İsrail'in Mısır, Lübnan ve Suriye sınırları dışındaki İsrail bölgelerine seyahat tavsiyesinin turuncu olduğu belirtildi.
Yapılan duyuruda, normalde acil olan seyahatlerin mümkün olduğu anlamına gelen turuncu koduna rağmen, "mevcut durum" nedeniyle İsrail’e yapılacak acil seyahatlerin ertelenmesinin tavsiye edildi.
Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, bölgede tırmanan gerilim üzerine Fransız vatandaşlarının İran, Lübnan, İsrail ve Filistin topraklarına gitmekten kesinlikle kaçınmaları çağrısı yapıldı.
Yapılan duyuruda, Fransız Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne’nin, Tahran'daki diplomatların ve ailelerinin geri dönüşlerinin başlatılması ve İran'a yapılacak resmi görevlendirmelerin durdurulması talimatını verdiği ifade edildi.
"İran’a seyahat edilmemesi uyarısı" yapılan açıklamada "Alman vatandaşlarından İran’ı terk etmeleri" istendi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı