Son Dakika

Kira getirisi en yüksek olan iller belli oldu! İstanbul zirveyi bıraktı

Türkiye'de genelinde kira artışları yükselmeye devam ediyor. Son olarak kira getirisi en yüksek olan iller belli oldu. İstanbul ise yeni listede zirveyi bıraktı.

EKONOMİ 29.04.2024, 10:05
1
Kira getirisi en yüksek olan iller belli oldu! İstanbul zirveyi bıraktı
Türkiye genelinde son dönemde yaşanan kira artışlarından dolayı vatandaşlar zor zamanlardan geçti. Türkiye'nin en yüksek kira ödeyen ili olarak bilinen İstanbul, yapılan araştırma sonucunda zirveden ayrıldı. Türkiye'de en yüksek kiranın verildiği o ilimiz belli oldu. 

Türkiye'de garanti yatırım araçları arasında bilinen konut alma işleminde öncelik ise kira getirisi oluyor. ENDEKSA'nın Mart 2024 verilerine dayanarak hazırlanan, amortisman süresi ve yıllık kira getirisi en yüksek olan iller listesi açıklandı. 

Konut yatırımcıları için kira getirisi, bir şehri değerlendirirken en önemli faktörlerden biri. Özellikle büyük şehirlerdeki yüksek konut fiyatlarına karşın, bazı orta ve küçük ölçekli şehirlerde yatırım yapmak çok daha karlı olabiliyor.

İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirler, yüksek konut fiyatlarına rağmen kira getirisinde ilk 10'a oran olarak giremiyor. Ancak Ankara, yıllık kira getirisi %7,77 ile liste başında yer alıyor. Ankara'da ortalama konut fiyatları 2 milyon 720 bin TL civarında seyrederken, kira amortisman süresi 13 yıl olarak hesaplanıyor. Yayınlanan listenin ikinci sırasında ise Tekirdağ yer alıyor. Bu şehirde ortalama konut fiyatları 2 milyon 522 bin TL iken, yıllık kira getirisi %7,28 ve amortisman süresi 14 yıl olarak ölçülüyor.
Listede dikkat çeken diğer şehirler arasında Bilecik, Kilis ve Şanlıurfa gibi iller de var. Örneğin, Kilis'te ortalama konut fiyatı 1 milyon 767 bin TL, yıllık kira getirisi ise %7,15.olarak açıklanmış

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 15 Mayıs 2024
İmsak 03:48
Güneş 05:24
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:47
Yatsı 21:16
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı