Borçlu olanlar dikkat! Sicil affı geliyor

Borcunu ödeyemeyen vatandaşlar başta olmak üzere kredi ve kredi kartı borçlularının beklediği sicil affı için gözler TBMM'ye çevrildi.

EKONOMİ 19.04.2024, 10:15
Borçlu olanlar dikkat! Sicil affı geliyor
Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen toplantılarda milyonlarca borçlu vatandaşın borç yükünü azaltmak için yeni düzenlemeler yapılacağı açıkladı. Yapılacak düzenleme ile birlikte Taşıt kredisi, konut kredisi, ihtiyaç kredisi ve kredi kartı borçları gibi tüm kredi türlerinde sicil affı getirilmesi hedefleniyor.
Alınacak bu kararla birlikte borçlu vatandaşların bu borçları yapılandırması ve ödeme şartıyla kara listeden çıkacak. Sicil affından kimlerin yararlanacağı ve hangi şartların geçerli olacağı henüz belli değil. TBMM alınacak kararlarla birlikte Sicil affından yararlanacak kişilerin belirlenmesi ve uygulanacak şartlar, kamuoyuyla paylaşılacak.
TBMM alınacak kararlar doğrultusunda büyük oranda sicil affını ve borç kapatma kredisini onaylaması bekleniyor. Bu düzenlemenin yürürlüğe giriş tarihi, Meclis'in kararının alınmasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak.
Sicil affıyla birlikte devlet destekli borç kapatma kredisi de vatandaşlara sunulacak. Bu kredinin kamu bankaları aracılığıyla sağlanması ve en az 50 bin TL'den başlaması bekleniyor. TBMM alınacak karar ile birlikte bu kredi oranın netleşmesi bekleniyor.
TBMM yeni kararlar alarak milyonlarca vatandaşı büyük borç yükünden kurtarmayı ve ekonominin biraz daha rahatlamasını hedefliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:05
Güneş 05:36
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:35
Yatsı 21:00
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı