Bu kaçıncı söz sayamadık

 Ülke ekonomisi bataklığa sürüklenirken oylarının günden güne eridiğinin farkında olan iktidar, seçim meydanlarında vaat üzerine vaat verse de, verilen sözlerin hemen hiçbiri vatandaş tarafından inandırıcı bulunmuyor.

GÜNDEM 30.03.2024, 04:35
3
Bu kaçıncı söz sayamadık

Son yıllarda iktidar yetkililerinin dahi mağduriyetini kabul ettiği emeklilere ilişkin onlarca kez maaşlarda düzenleme sözü verildi ama hiçbiri gerçekleşmedi. Bakanlar, parti yetkilileri ve hatta Cumhurbaşkanı dahi mağduriyetlerin giderileceğine ilişkin sürekli yeni takvimler açıklarken, son olarak enflasyon farklarının da kanunen maaşlara yansıyacağı Temmuz ayı yeni takvim olarak vaat edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ocak ayındaki “2024’ü emekliler yılı ilan ediyoruz” sözleri hâlâ hafızalardaki canlılığını korurken, geride bıraktığımız 3 ayda emeklilerin yüksek enflasyon altında ezilmeye devam ettiği de acı bir gerçek olarak ortada duruyor.

Toplumun en mağdur kesimlerinden olan, ayda 10 bin TL gibi bir ücretle hayat mücadelesi veren emeklilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaynak olmadığı için bir düzenleme yapmalarının mümkün olmadığını belirtirken, “Temmuz ayında, yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre, emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız” sözü verdi.

 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı