CHP heyetinden musilaj incelemesi

CHP Doğa ve Çevre Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztunç ve beraberindeki heyet Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorununu araştırmak için Marmara Derin Deşarj Projesi’nde incelemelerde bulundu

SİYASET 03.06.2021, 17:45
30
CHP heyetinden musilaj incelemesi
CHP Doğa Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç başkanlığındaki Su Komisyonu heyeti, Marmara Derin Deşarj Projesi’ni incelemek üzere Tekirdağ’ın Ergene ve Çorlu ilçeleri, Kırklareli Alpullu ve Edirne’nin Uzunköprü ilçelerinde incelemeler yaptı.
Suyu kaynaklarında denetleyen ve suyun çevrede yarattığı riske işaret eden CHP Komisyonu, bu suyun Marmara Derin Deşarj Sistemi ile Marmara Denizi’ne verilmemesi uyarısında bulundu. 

Öztunç, Ergene’nin halinin içler acısı olduğunu belirterek, “Ergene Nehri’nin Tekirdağ kısmını, Kırklareli Alpullu kısmını, Edirne Uzunköprü kısmını inceledik. Ergene çok kirli” dedi. Öztunç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a seslenerek, “Çorlu’ya gelmedin, Alpullu’ya gelmedin. Ergene temiz diyorsan ve yüreğin yetiyorsa Evlad-ı Fatihan’ın kapısından, serhat şehrinden, Uzunköprü’den sesleniyorum. Sayın Kurum, yüreğin yetiyorsa burada çimelim, debisi de yüksek” diye seslendi.
 Öztunç, Saros Körfezi’nde yapacakları incelemenin ardından rapor hazırlayarak konuyu TBMM’ye taşıyacaklarını söyledi.

CHP heyetinde yer alan Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Ergene Nehri’nin Sağlık Mahallesi’nde konuştu. Burada nehrin renk ve kokusunun çok kötü olduğunu, bölgede kanser oranının yüksek olduğunu kaydeden Aygun, şöyle konuştu:
“Tekirdağ, Türkiye’de en çok kanser görülen ilk beş il arasındadır. Nedeni Ergene Nehri’dir” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında Ergene Nehri’ni Haliç gibi temizleme sözü verdiğine işaret eden Aygun, “Kirlilik, aksine daha da artmıştır. Şimdi güya organize sanayi bölgelerinden bugüne kadar Ergene’ye bırakılan suyu arıtıp,  Marmara Denizi’ne 4.5 kilometre açıktan ve 47.5 derinlikte deşarj edecekler. Bu ayrıştırma nasıl yapılacak.”
Aygun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda 2014-2018 arasında Müsteşarlık yapan ve 23. Dönem AKP Hatay Milletvekili olan Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün 14 Mayıs 2021 tarihinde açıklama yaparak, “Marmara Denizi havzası hassas alan ilan edilmeli. Atık suların fiziksel arıtma yapıldıktan sonra Marmara Denizi'ne yönelik derin deniz deşarjına dur denilmeli. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı