Son Dakika

Çöp evde hücre hayatı yaşayan küçük Muhammet'ten sevindiren haber

Bursa'daki çöp evdeki kilitli odada baygın halde bulunan 9 yaşındaki Cem Muhammet A., devlet tarafından koruma altına alındı. Muhammet'in sağlık hayatında yeni gelişme yaşandı.

AİLE 29.07.2022, 15:50
8
Çöp evde hücre hayatı yaşayan küçük Muhammet'ten sevindiren haber
Bursa'daki çöp evdeki kilitli odada baygın halde bulunan 9 yaşındaki Cem Muhammet A., devlet tarafından koruma altına alındı. Muhammet'e bir yıl boyunca hücre hayatı yaşatan teyze tutuklandı. İsminin yazılmasını istemeyen baba, "13 yıldır çocuğumu arıyorum. Bu olay sayesinde kızımı alma şansım da ortaya çıktı" dedi.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, 5 gündür tedavi gören Cem Muhammet'in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. 

Cem'in hastaneye geldiğinde tekerlekli sandalyede olduğunu belirten Çete, "Psikiyatrik tedavisi devam ediyor. Kan elektrolitlerinde bozukluklar ve ciddi kas kaybı vardı. Onlarla ilgili olumlu yönlerde düzelmeler var. Şu anda elektrolit bozukluğu yok, kan değerlerinin hepsi düzeldi. Yatışından beri toplam 500 gram kadar kilo alımı var. " dedi. 

Küçük çocuğun artık desteksiz olarak tek başına, kısa süreli mesafeler de olsa yürümeye başladığını söyleyen doktor Çete, Bunlar oldukça olumlu gelişmeler. Şu an her şey yolunda gidiyor" diye konuştu. 

Hem fiziksel hem biyokimyasal hem de psikolojik açıdan tedavi sürecinin sürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Çete, "Elektrolit dediğimiz aslında sodyum, fosfat, kalsiyum gibi minareller. Beslenme bozukluğu olan çocuklarda bu elektrolit anormallikleri sık görüyoruz. Geldiğinde hem fosfatında hem de kalsiyumunda ciddi sorunlar vardı. Bunlar hepsi normal düzeye ulaştı" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:37
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:34
Yatsı 20:59
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı