Çukurca'da çiftçilere fide desteği: 29 bin adet fide dağıtımı gerçekleştirildi!

Hakkari Çukurca'da düzenlenen törenle 240 bin fideden oluşan ilk parti 29 bin adet fide çiftçilere dağıtıldı.

EKONOMİ 09.05.2024, 13:25
Çukurca'da çiftçilere fide desteği: 29 bin adet fide dağıtımı gerçekleştirildi!
Hakkari Valisi Ali Çelik'in teşrifleriyle Çukurca'da düzenlenen törenle, 240 bin fideden oluşan ilk parti 29 bin adet sebze fidesi çiftçilere dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan 75 oranında hibe ile hazırlanarak kabul edilen ve Van Tarım Kredi Kooperatifi tarafından temin edilen 2TAKE ile Üreten Hakkari Projesi'nin ilk fideleri, Hakkari Valisi Ali Çelik'in teşrifleriyle Çukurca'da düzenlenen törenle çiftçilere dağıtıldı.
Gerçekleştirilen törende konuya ilişkin açıklama yapan Vali Çelik, şunları kaydetti;

Hakkari'de tarımsal üretimi artırma ve gıda enflasyonuyla mücadele hedefiyle başlatılan "TAKE İle Üreten Hakkari Projesi" kapsamında Çukurca'ya 29 bin fide dağıtımı gerçekleştirildi. Yapılan konuşmaların ardından Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi çerçevesinde hayata geçirilen bu anlamlı projede 115 erkek ve 7 kadın üreticiye fideler teslim edildi.

Çukurca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan fide dağıtımına Hakkari Valisi Ali Çelik, Vali Yardımcısı Furkan Berber, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Çukurca İlçe Belediye Başkanı Nazmi Demir, Çukurca Cumhuriyet Savcısı Mustafa Tekel, İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen ve projeden yararlanan çiftçiler katıldı.
“2 milyon 400 bin TL değerindeki projeyle 240 bin fideyi dağıtacağız. Bugün dünyada ve ülkemizde gıda enflasyonu olarak tabir edilen konuların çözüme ihtiyacı var. Bu çözümün temel yeri, nerede bu sorun çözülür diye dönüp baktığınızda toprakla, köylüyle, emekle çözülebileceğine yönelik herkesin ortak görüşü var. Bugün bizler için tarım artık vazgeçilmez üretim alanı olmak zorundadır. Bu bir öneri değil bir zorunluluktur.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı