Dikkat! Polen, bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir

Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi Dahiliye Uzmanı Dr. Mehmet Gözeten, bahar aylarının gelmesiyle birlikte artan polen alerjisinin, bağışıklık sistemini de zayıflatabileceği konusunda uyarıda bulundu. İşte polenlere karşı alınabilecek önlemler..

SAĞLIK 22.04.2024, 15:30
Dikkat! Polen, bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir
Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi Dahiliye Uzmanı Dr. Mehmet Gözeten, bahar aylarının gelmesiyle birlikte polen alerjisi vakalarının da arttığına dikkat çekerek, bağışıklık sistemini zayıflatan polenlere karşı önemli uyarılarda bulundu.
Dr. Gözeten, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinin alerjik reaksiyonları önlemede kritik önem taşıdığını vurguladı. Bu amaçla dengeli beslenmenin ve bol sıvı tüketiminin önemini hatırlattı.

Bahar mevsiminin güzellikleriyle birlikte gelen polenler, alerjik bünyeler için zorlayıcı bir süreç başlatıyor. Bağışıklık sisteminin polenleri zararlı bir madde olarak algılaması sonucu ortaya çıkan alerjik reaksiyonlar, hapşırık, burun akıntısı, gözlerde kızarıklık ve kaşıntı gibi çeşitli semptomlara yol açabiliyor. Bağışıklık sisteminin aşırı tepkisi sonucu ortaya çıkan ve insan hayatını olumsuz etkileyen alerjenlerden korunmak ise mümkün.

Polenlere karşı alerjik reaksiyon gösteren kişilerin alması gereken önlemleri sıralayan Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi Dahiliye Uzmanı Dr. Mehmet Gözeten, şunları kaydetti:

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengeli beslenmenin ve bol sıvı tüketiminin önemini hatırlatan Uzm. Mehmet Gözeten, “Özellikle ciddi astım ataklarına yol açabilen alerjik reaksiyonları olan kişiler, polen miktarının yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamalıdır. Evlerin havalandırılması da bu saatlere dikkat edilerek yapılmalıdır. Ciltle ilgili şikayetleri olan kişiler, uzun kollu kıyafetlerle korunmaya çalışabilirler” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA
“Gözle ilgili şikayetleri olanlar, polen miktarının yoğun olduğu dönemlerde güneş gözlüğü veya şapka takabilirler. Burun ve solunum yolları şikayeti olanlar ise maske kullanabilirler. Polenler genellikle sabah saatlerinde, kuru ve rüzgarlı havalarda yoğunlaşır, bu yüzden mümkün olduğunca bu saatlerde dışarı çıkmamak ve çim biçilen yerlerden uzak durmak önemlidir."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:36
Yatsı 21:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı