Son Dakika

Dolar kuru Mehmet Şimşek’i dinlemedi! Piyasalar açılmadan uçtu

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilmesi dolar kurunda bir düşüşe neden olur mu soruları sorulurken yeni haftanın ilk iş gününde dolar kuru yeni bir rekor kırdı.

EKONOMİ 05.06.2023, 08:25
7
Dolar kuru Mehmet Şimşek’i dinlemedi! Piyasalar açılmadan uçtu
Mehmet Şimşek sonrası dolar kuru düşer diye bekleyenler haftanın ilk gününde yeni bir rekor kıran dolar kuru ile uyandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi geçtiğimiz gün açıklarken Hazine Ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek getirildi. Bir çok finans uzmanı ve ekonomist, Mehmet Şimşek’in Türkiye’de kendinden önce uygulanan ekonomi politikalarını uygulamayacağını ve yeni bir ekonomi modeline geçişi yapacağını konuşuyordu. Mehmet Şimşek de ilk konuşmasında bu sinyali piyasalara verdi.

Mehmet Şimşek’in göreve getirilmesinin ardından dolar kurunun yeni haftaya nasıl başlayacağı merakla beklenirken dolar kuru yeni bir rekora imza attı.
Yeni Kabine'nin açıklanmasının ardından dış piyasalarda işlemlerin başlamasıyla dolar ve euro kurunda yükseliş eğilimi sürüyor. Seçim sonuçlarından sonra başlayan döviz kurundaki artış, hız kesmeden devam ediyor ve dolar kuru 21.12 TL seviyesini aşarak yeni bir rekor kırdı. Euro da 23 TL (22.64) seviyesine yaklaştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:37
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:34
Yatsı 20:59
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı