Dünya Bankası açıkladı: İşte Türkiye için enflasyon tahmini..

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin son değerlendirmelerini içeren Avrupa ve Orta Asya Ekonomileri Raporu'nu yayınladı.

EKONOMİ 13.04.2024, 09:40
1
Dünya Bankası açıkladı: İşte Türkiye için enflasyon tahmini..
Dünya Bankası, Avrupa ve Orta Asya ekonomilerine ilişkin raporunu yayımladı. Söz konusu raporda Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerde yer verildi.
Dünya Bankası'na göre Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3, gelecek yıl ise yüzde 3,6 büyümesi bekleniyor.
Banka tarafından yapılan söz konusu tahminler, ocak ayında yapılan tahminlere göre daha yüksek. Ocak ayında Dünya Bankası, Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 3,1, gelecek yıl ise yüzde 3,9 büyüyeceği tahmininde bulunmuştu.

Raporda enflasyonun sıkı para politikası sayesinde mayısta zirve yapacağı ve ardından kademeli olarak gerileyeceği belirtiliyor. Ayrıca, net ihracatın artmasıyla birlikte cari dengenin 2024'ten itibaren iyileşmesi öngörüldü.

Dünya Bankası, bu iyimser görünümün mevcut politika duruşunun devamına bağlı olduğunu vurguladı. Görünümle ilgili risklerin ise dengeli olduğu kaydedildi.
Ayrıca söz konusu rapor, yeni ekonomik yönetimin artan itibarının daha fazla yatırım girişiyle sonuçlanabileceğini ve bunun da para biriminin istikrar kazanmasına ve ekonomik düzenlemenin hızlandırılmasına yardımcı olabileceğini ifade edildi.

Dünya Bankası, Avrupa ve Orta Asya ekonomisinin büyüme hızının bu yıl yüzde 2,8 olmasını bekliyor.
Öte yandan zayıflayan küresel ekonomi, sıkı para politikası, Çin'deki yavaşlama ve düşük emtia fiyatlarının bölgenin büyüme görünümü üzerinde baskıya neden olacağı kaydedildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı