“Erbakan İsrail ile anlaşsaydı iktidarda kalırdı"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, REFAHYOL Hükümeti dönemindeki İsrail’le ilişkilere ve günümüzdeki tutumlarla karşılaştırılmasına dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

SİYASET 30.03.2024, 04:35
“Erbakan İsrail ile anlaşsaydı iktidarda kalırdı
Geçtiğimiz günlerde merhum Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a yönelik atılan iftiralara yönelik açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, REFAHYOL hükümetinin İsrail ile ilişkilerine dikkat çekerek, “REFAHYOL Hükümeti döneminde İsrail'le ilişkiler şayet başarılı bir şekilde götürülmüş, anlaşmalar yapılmış olsaydı; 11 ay gibi kısa bir sürede o iktidara son verilmez ve Erbakan Hoca’mız başbakan olarak kalmaya devam ederdi” dedi.

İktidarın İsrail ile ticareti kesin çağrısına karşı sessiz kaldığının altını çizen Kaya, iktidarı destekleyen isimlerin merhum Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a yönelik iftiralarına tepki göstererek, “İktidar ve iktidarı destekleyen kimi isimler, REFAHYOL Hükümeti döneminde yapılan kimi işlemlerle ilgili, bugün onları gündeme taşıyarak, bugünkü hatalarını örtmeye çalışıyorlar” dedi.

AK Parti’nin 22 senedir tek başına yönetimde olduğunu belirten Kaya, 25 sene önceki bir koalisyon hükümetini eleştirmeye çalıştıklarının altını çizerek, “REFAHYOL Hükümeti döneminde, o günün koşullarıyla değerlendirilmesi gereken bir durum ortadayken; 22 yıldan beri tek başına iş başında olan, bugün ‘İsrail'le ticareti kesiyorum’ dediğinde herhangi bir ittifak üyesinin ‘Niye kesiyorsun?’ demeyeceği bir konuda, AK Parti yetkililerin ve AK Parti destekçisi isimlerin böylesine bir yanlışı, ‘Bundan 25-30 sene önce REFAHYOL Hükümeti döneminde de yapılmıştı’ diyerek açıklamaya çalışmaları ancak bir acziyetin ifadesidir” dedi.

Hiç kimsenin günün koşullarına bakmadan yorum yapmaması gerektiğini belirten Kaya, İsrail ile anlaşma yapılsaydı REFAHYOL hükümetinin iktidarda kalacağını belirterek, “REFAHYOL Hükümeti döneminde İsrail'le ilişkiler şayet başarılı bir şekilde götürülmüş, anlaşmalar yapılmış olsaydı; 11 ay gibi kısa bir sürede o iktidara son verilmez ve Erbakan Hocamız başbakan olarak kalmaya devam ederdi. REFAHYOL Hükümeti döneminde ilk yapılan şey, D-8 gibi önemli bir kuruluşun hayata geçirilmesiydi. D-8’in kimleri rahatsız ettiği de çok açık bir şekilde anlaşılıyordu. Gazze'deki soykırımın durdurulması adına iktidar üzerine düşeni yapsın. İlk yapması gereken şey ise, istihbarat ve ticareti kesmesidir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı