Eriğin faydaları nelerdir?

Zamanı geldiğinde ve ideal olgunluğa ulaştığında ağız sulandıran bir tat olan erik, birçok kişi için favori meyvelerden biridir. Tabiatın sunduğu en lezzetli ürünlerden biri olan erik görünümüyle de ilgi çekicidir.

SAĞLIK 26.03.2024, 05:05
1
Eriğin faydaları nelerdir?
Yanında bol miktarda tuz eşliğinde tadılmaya doyum olmayan erikleri kütür kütür yemek de ayrı bir keyiftir. Kendine özgü sulu ve ekşi tadı ile cezbedici bir meyve olan eriğin birçok farklı kullanım alanı da vardır.
Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi eriklerin 5 farklı türü yetişir.
Bunların arasında 3 çeşit erik üretim açısından önemlidir ve sıklıkla tüketilir. Kütür kütür olmalarıyla ünlü yeşil erikler çeşitler içinde önde gelir.
Avrupa sınıfı erikler ise ekşi ve tatlı arasında bir lezzete sahiptir ve popüler bir başka türdür. Reçel ve marmelat türü yiyeceklerin yapımında bu meyveler kullanılır.
Japon sınıfı erikler ise iri görünümleri ve özellikleri ile dikkat çeker. Taze olmaları ile de fark yaratırlar.
Erik zamanı çeşitlerine göre farklılık gösterir. Olgunlaşma süreçlerine bağlı olarak 15 Nisan ve 30 Eylül arasında farklı türlerde erikler bulmak mümkün olur. Erik dendiği zaman akla gelen yeşil erikler ilkbaharda satılmaya başlanır.
Sonrasında ise Japon erikleri toplanmaya ve tezgahlarda yerini almaya başlar. Kırmızı erik de denilen Avrupa türü erikler ise yazın sonlarında Ağustos ayında tüketilir. Ayrıca kırmızı erikler saklanarak sonbahar ve kış aylarında reçel ve marmelat şeklinde değerlendirilir.
Erik ılıman bir iklimi sevdiği için Ege, Akdeniz ve Marmara bölgeleri yetiştiricilik konusunda önde gelir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:11
Güneş 05:41
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:32
Yatsı 20:55
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı