Eski ABD Ordusu subayı: İran'ın İsrail karşıtı operasyonu güç denklemlerini değiştirdi

Eski ABD Ordusu Psikolojik Savaş Subayı Scott Bennett, İran'ın Siyonist rejime yönelik misilleme saldırısının bölgedeki, hatta uluslararası toplumdaki güç denklemlerini önemli ölçüde değiştirdiğini vurguladı.

DÜNYA 22.04.2024, 11:25
Eski ABD Ordusu subayı: İran'ın İsrail karşıtı operasyonu güç denklemlerini değiştirdi
Scott Bennett, Mashregh News'e verdiği röportajda, Gerçek Söz Operasyonu'nun ve İran'ın Siyonist rejimin işgali altındaki topraklara doğrudan saldırısının bölgedeki ve hatta uluslararası toplumdaki güç denklemlerini önemli ölçüde değiştirdiğini söyledi.
"İsrailliler, Suriye'deki İran konsolosluğunu hedef alıp yok etmek amacıyla, uygar ulusların ve ülkelerin saygı duyduğu tüm ortak norm ve gelenekleri utanmadan ve haince ihlal etti." diyen Bennett, operasyonun İran ulusunun onurunu yeniden tesis ettiğini ve aynı zamanda bin kat daha şiddetli olabileceğinden merhametli olduğunu da sözlerine ekledi.
Amerikalı uzman, İran'ın tepkisinin birbirini tamamlayacak çeşitli teknolojileri ve farklı işlevleri kullanmanın olağanüstü bir göstergesi olduğunu ekledi.
Bennett, İran'ın manevrası çok iyi organize edilmiş ve ahlaki açıdan dik bir manevra, İranlıların da tekrar saldırıya uğradılarsa çok daha cezalandırıcı ve yıkıcı bir şekilde yanıt vereceklerini açıkça belirttiklerini söyledi.
ABD'li, subay ayrıca, İran'ın manevrasının iyi karşılandığını ve İranlıların dünyadaki diğer uluslar arasında sabırlı, müzakereci, stratejik düşünceli ve merhametli bir ulus olarak güvenilirliğini güçlendirdiğini savundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:36
Yatsı 21:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı