Fransa’dan cami imamına sınır dışı etme kararı!

Fransa’nın Siyonist İsrail’e olan desteği devam ediyor. İslam düşmanlığı tescilli olan Fransız yönetimi son olarak da yahudiler hakkında konuşan Cezayirli bir imamı sınır dışı etme kararı aldı.

DÜNYA 21.04.2024, 13:05
2
Fransa’dan cami imamına sınır dışı etme kararı!
Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkesinin yetkililerinin, Toulouse'daki bir camide vaizlik yapan Cezayirli İmam Muhammed Tatiat'ı, ‘’Yahudilere karşı nefrete ve ayrımcılığa teşvik’’ suçlamasıyla hakkında verilen mahkeme kararının ardından Cuma günü sınır dışı ettiğini söyledi.
Tatiat'ın avukatlarından biri, ‘’askeri güç kullanılarak’’ meydana gelen sınır dışı işlemini kınadı. Jean Iglesias yaptığı açıklamada ‘’Acil bir durum değildi. 40 yıldır Fransa'da, çocukları var ve burada çalışıyor. 7 yıldır hiç ses çıkarmadı ve şu anda Cezayir'e giden bir uçakta.’’ ifadelerini kullandı.
Toulouse havaalanında sınır dışı edildiği sırada müvekkiliyle iletişim kuramadığını kaydeden Iglesias, ‘’Olanlar biraz tehlikeli... Savunma ilkelerine ve yargı otoritesine meydan okuyor’’ dedi.

Haziran 2018'de Haute-Garonne bölgesinden yerel yetkili, 15 Aralık'ta Al Nour Camii'nde verilen vaaz sırasında yapılan açıklamaların, kendi görüşüne göre ‘’Yahudilere karşı nefret ve ayrımcılığa teşvik’’ teşkil ettiğini bildirip, şikayette bulunmuştu.
19 Aralık'ta Yargıtay imamın itirazını reddederek mahkumiyetini kesin olarak onayladı.
5 Nisan'da ise İçişleri Bakanı imamın ihraç edilmesine ilişkin kararı imzaladı.
Haber: Hamza Korkmaz

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:36
Yatsı 21:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı