Güney Kore yapay zekada liderliği hedefliyor

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Salı günü yaptığı açıklamada, ülkenin 2027 yılına kadar yapay zekaya yaklaşık 7 milyar dolar yatırım yaparak son teknoloji yarı iletkenlerde küresel lider olma hedefini açıkladı.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 10.04.2024, 10:00
2
Güney Kore yapay zekada liderliği hedefliyor
Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Salı günü yaptığı açıklamada, ülkenin 2027 yılına kadar yapay zekaya yaklaşık 7 milyar dolar yatırım yapacağını ve bu sayede son teknoloji yarı iletkenlerde küresel lider olma hedefini gerçekleştirmeyi planladığını söyledi.
Güney Kore, Samsung ve SK Hynix gibi dünyanın en iyi bellek yongası üreticilerine ev sahipliği yapıyor ve bu şirketler aynı zamanda yapay zeka teknolojilerinde kullanılan çipler de üretiyor. Yarı iletken endüstrisi, Güney Kore'nin ihracata dayalı ekonomisinin önemli bir direği ve Yoon yönetimi, ülkenin bu alandaki liderliğini daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.
Yoon, yetkililerin ve teknoloji sektörü yöneticilerinin katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada, "Yarı iletken endüstrisinin geleceğinin yapay zekaya bağlı olduğunu söylemek abartı olmaz. 2027 yılına kadar yapay zeka ve yapay zeka yarı iletken alanlarına 9,4 trilyon won (6,94 milyar dolar) yatırım yapacağız" dedi.
Ayrıca Yoon, "Yenilikçi yapay zeka yarı iletken şirketlerinin büyümesine yardımcı olmak için" 1,4 trilyon won (1 milyar dolar) tutarında ayrı bir fon kurulacağını da açıkladı.
Güney Kore Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, Mart ayında yarı iletken ihracatı 11,7 milyar dolara ulaştı. Bu rakamlar neredeyse iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı ve Güney Kore'nin toplam ihracatının beşte biri oldu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı