Son Dakika

Instagram'ın o uygulaması artık çalışmayacak!

29 Nisan 2024 tarihi itibarıyla Instagram'ın popüler mesajlaşma uygulaması Threads, Türkiye'deki kullanıcılar için kullanıma kapatılıyor.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 29.04.2024, 08:55
2
Instagram'ın o uygulaması artık çalışmayacak!
Türkiye'de 57 milyondan fazla kullanıcısı olan Threads uygulaması, birçok kişi için günlük yaşamın önemli bir parçası haline gelmişti. Uygulama üzerinden anlık mesajlaşma, fotoğraf ve video paylaşımı gibi birçok işlem yapılabiliyordu.
Instagram'ın açıklamasına göre, Threads uygulamasının Türkiye'de kapatılması kararı Rekabet Kurumu tarafından alındı. Rekabet Kurumu'nun gerekçesi ise henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.
29 Nisan'dan itibaren Threads uygulamasını kullanamayan Türk kullanıcılar artık uygulamayı indiremeyecek, threads.net adresine erişemeyecek, eni profil oluşturamayacak, mevcut profillerini kullanamayacak.
Threads'e ait profiller dondurulacak ve içerikler görünmeyecek. Ancak profiller silinmeyecek ve kullanıcılar diledikleri zaman tekrar aktifleştirebilecek.
Bu gelişmenin Instagram'ın ana uygulamasını etkilemeyeceği ve kullanıcıların Instagram hesaplarına erişiminin devam edeceği belirtildi. Ayrıca, Threads'e ait verilerin de güvende olduğu vurgulandı.
Instagram, Threads'e ait profil bilgilerinin bir kopyasını isteyen veya profilini silmeyi tercih eden kullanıcılara destek sağlayacağını ifade etti.
Instagram'ın Threads uygulamasını Türkiye'ye tekrar getirme çalışmaları devam ediyor. Ancak bu süreçte net bir takvim verilemedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 15 Mayıs 2024
İmsak 03:48
Güneş 05:24
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:47
Yatsı 21:16
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı