Hakkari'de kayak keyfi: Avrupalılar da bu keyfe dahil oluyor!

Hakkari'deki kayak merkezi, kış sporları tutkunlarını cezbetmeye devam ediyor. Son zamanlarda Avrupa'dan gelen turist grupları da bu eşsiz kış cenneti rotasına dahil olarak kayak keyfini Hakkari'de yaşamayı tercih ediyor.

AİLE 18.03.2024, 11:35
Hakkari'de kayak keyfi: Avrupalılar da bu keyfe dahil oluyor!
Hakkari'deki Merga Bütan Kayak Merkezi, kayak sezonunun en erken açılıp en geç kapandığı yerlerden biri olarak kayakseverleri cezbetmeye devam ediyor.
174 santimetre kar kalınlığına ulaşan pistleri ile Avrupa'dan gelen kayak gruplarına da ev sahipliği yapan merkez, kış sporları tutkunlarına unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Şehrin kalbine sadece 12 kilometre uzaklıkta yer alan kayak merkezi, bembeyaz örtüyle kaplı yaylaları ve şehrin panoramik manzarasını sunarak ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim yaşatıyor. 2.800 rakımlı bu kayak merkezi, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayarak bölgenin en önemli kış turizm merkezlerinden biri haline geliyor.
Doğal parkurları, 10 kilometreyi bulan 5 ayrı pisti ve kristal kar yapısıyla kayak tutkunlarının ilgisini çeken merkezde kar kalınlığı, son günlerde etkili olan yağışlarla 174 santimetre ölçüldü.

İlkbaharda da ziyaretçilerine kayak imkanı sağlayan merkeze gelen kayakseverler, snowboard yapıp kayak takımları ve kızakla kayarak keyifli anlar yaşıyor.
Nisan ayının ortalarına kadar uzaması beklenen kayak sezonu, farklı ülkelerden gelen dağ kayağı tutkunlarının ilgisini artırdı. Tur şirketleri aracılığıyla kente gelen yabancı kayakseverler, kayak merkezini ve karla kaplı dağları keşfederek unutulmaz bir deneyim yaşıyor.

Son bir ayda Avrupa'nın farklı ülkelerinden üçüncü grubu misafir ettiklerini aktaran Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu, şunları kaydetti:

Coğrafi yapısı ve kar kalitesiyle ön plana çıkan şehre farklı ülkelerden kayakseverin kayak merkezine ilgi gösterdiğini söyleyen Türkiye Kayak Federasyonu İl Temsilcisi Halil Kurşun, "El değmemiş bir doğamız var. Tesislerimiz de her yıl daha iyiye gidiyor. Buradaki kar kalitesi Türkiye'deki birçok ilde bulunmuyor. Akşamları sıcaklık sıfırın altında 10 dereceye kadar düşüyor. Pistlerimiz kaliteli karla kaplı. Şartlar neye el verir bilemeyiz ama nisan ayında da sezonun süreceğini ön görüyoruz. Bu hafta yine yağış görünüyor. Bu da ayrıca bir avantaj sağlayacak" şeklinde konuştu.

Arkadaşları ile birlikte kayak yapmak için merkeze geldiklerini kaydeden öğretmen Ordulu Resul Aktaş, "Ramazanda da kayak yapmaya devam ediyoruz. Tesis çok güzel. Çok hoşuma gitti. Gelirken açıkçası bu kadar kar beklemiyordum. Geldiğimizde güneş vardı, şu an kar yağıyor. Ortam güzel. Biz de güzel zaman geçirmeye çalışıyoruz" ifadelerinde bulundu.
Van'dan gelen Yasir Çiftçi ise ilkbahar olmasına rağmen merkezde çok fazla karın olduğunu dile getirerek, tesisin bölge için iyi bir şans olduğunu kaydetti.

"Bugün gelen grupta Almanya ve İtalya'dan kayakseverler yer alıyor. Sabah dağ kayağı yaptık. Şimdi de kayak merkezindeyiz. Hakkari'nin dağ kayağı sezonu oldukça uzun. Avrupalılar da burayı yeni yeni keşfediyor. Nisanın başına kadar Avrupa'dan grupları burada ağırlayacağız. Biz de bu işin öncülüğünü yapıyoruz. Türkiye'de bu kadar karın olduğu, rahat kayak yapılabildiği başka bir kayak merkezi yok. Buradaki otel, kayak evi, telesiyej, teleski açık. Pistlerimiz gayet güzel. Nisan ayına kadar rahatlıkla burada kayak yapılabiliyor. Herkesi buraya bekliyoruz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı