Hamas yetkilisinden Netanyahu gerçekleri! Müzakereleri bozmaya çalışıyor

Hamas’ın üst düzey yetkilisi Husam Badran, İşgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yapılan barış görüşmelerini baltalamaya çalıştığını aktardı.

DÜNYA 04.05.2024, 07:40
Hamas yetkilisinden Netanyahu gerçekleri! Müzakereleri bozmaya çalışıyor
İşgalci İsrail ile Hamas arasındaki esir takası ve ateşkes anlaşması müzakereleri uzun süredir yapılıyor ancak bir sonuca varılmadı. İsrail ve Hamas arasındaki müzakereler bu hafta da Mısır’ın başkenti Kahire’de tekrardan gerçekleştirilecek
Hamas’ın üst düzey yetkilisi Husam Badran, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu ateşkesi istemediğini ve bunun olmaması için girişimlerde bulunacağını açıkladı.

Badran, Netanyahu’nun Refah’a askeri güç gönderme konusunda ısrar eden açıklamalarının “anlaşmaya varılması ihtimalini ortadan kaldırmaya” yönelik olduğu uyarısında bulundu. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun daha önceki müzakerelerde de engelleyici olduğunu vurgulayan Badran, "Bir anlaşmaya varmakla ilgilenmiyor. Bu nedenle mevcut çabaları engellemek için açıklamalar yapıyor" dedi.
Badran açıklamasında, Hamas’ın hedefinin kalıcı bir ateşkes ve “işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nden tam ve kapsamlı bir şekilde çekilmesi” olduğunu yineledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:49
Yatsı 21:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı