Hatay'da bereket mevsimi: Buğday hasadı başladı, ürün çeşitliliği artıyor!

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte Türkiye'nin tahıl ambarı Hatay'da ürün çeşitliliği her geçen gün artarken, buğday hasadı da başladı.

AİLE 08.05.2024, 09:35
Hatay'da bereket mevsimi: Buğday hasadı başladı, ürün çeşitliliği artıyor!
Türkiye'nin tahıl ambarı Hatay'da bereketli topraklar, yaz mevsiminin gelişiyle birlikte ürün çeşitliliğini gözler önüne seriyor. Buğday hasadı başlarken, onlarca ürün de olgunlaşarak hasat zamanını bekliyor.

Türkiye'nin tahıl ambarı Hatay'da, yaz mevsiminin gelişiyle birlikte, onlarca ürünün hasadı yapılmaya başlandı. Depremin izlerini silmeye çalışan şehirde, tarım adeta bir umut ışığı olurken, Arsuz'un Pirinçlik Mahallesi'nde, geçtiğimiz sonbaharda ekilen buğdaylar da olgunlaşarak hasada hazır hale geldi. Asrın felaketi sonrası üreterek hayata tutunmaya başlayan Pirinçlik Mahallesi sakinlerinden Bodur ailesi de 100 dönümlük tarlada buğday üretimine devam ediyor.

Küçüklükten beri tarlada bulunduğunu söyleyen İrfan Bodur (51), konuşmasında şunları kaydetti:

Okuldan sona ailesinde tarlada yardım eden Rana Bodur (11) ise, “Babamgil öncelikle buğdayı biçmeye gidiyor, motorlarla buraya getiriyorlar buradan çuvallıyoruz. Çoğunlukla hafta sonları gidiyorum okuldan geldikten sonra akşam üzeri bazen gidiyoruz. Buğdayı toplarken, böyle üstümden koca bir yük gidiyormuş gibi hissediyorum, kendi tarlamızdan topladığımız buğdayları öğüterek un haline getiriyoruz ardından da ekmeklerimizi yapıp afiyetle yiyoruz” ifadelerini kullandı.
“Tarlada doğduk, tarlada büyüdük ama aklımızın yettiği yaştan bu tarafa tarımla uğraşıyoruz. Çocukluk dönemlerimizde karapatoz dediğimiz patozla hani önceleri daha ilk başlarında orakla biçerdik desteleri toplayıp buğdayları deste halinde bir yere yığardık patozla çektiğimiz zaman buğdayın samanı bir tarafa ve çıkan buğdayı tenekelerle alıp çuvallama yapardık. Daha sonra da satışlarını ilgilenirdik daha sonralarında, biçer bağlar çıktı yani buğdayı biçiyor bağlıyor çok sevinmiştik, ne güzel bir teknoloji demiştik o zamanlar daha sonraları işte biçerdöverler, tarlalara girdiğinde işte rahatlık bu günlermiş dedik. Birkaç saatin içerisinde buğdayımızı hasat ediyoruz buğdayı hemen kamyonlara yüklenip, satışını gerçekleştirmiş oluyoruz. Ortalama 100 dönüm civarında buğday ekmiş olduğumuz tarlalarımız var ortalama 150 dönüm civarında zeytin üretimimiz var, ortalama 100 dönüm civarında narenciye ile uğraşıyoruz. Son durumda buğday fiyatlarını 7 TL üzerinden satmıştık bu yıl henüz bir açıklama hala gerçekleştirilmiş durumda değil zaten buğdayın alıcıları da genelde tüccarlar alıyor.” 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:43
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:50
Yatsı 21:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı