Son Dakika

İsrail El Cezire'nin yayınlarını durdurdu! Tüm ekipmanlara el koydu!

İşgalci İsrail rejimi, Gazze'de işlediği soykırım suçunun dünyaya gösterilmesini istemiyor. Bu kapsamda Katar merkezli El Cezire televizyonun yayınları durdurulması ve ekipmanlarına el koyulması kararı alındı.

DÜNYA 05.05.2024, 14:20
1
İsrail El Cezire'nin yayınlarını durdurdu! Tüm ekipmanlara el koydu!
İsrail rejimi, Doha merkezli El Cezire televizyonunun İsrail'deki yayınlarını sonlandırma, ofislerini kapatma, ekipmanlarına el koyma kararı aldı.  İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda İletişim Bakanı Shlomo Karhi'nin sunduğu Katar merkezli El Cezire televizyonunun İsrail'deki faaliyetlerinin sonlandırılması ve ofislerinin kapatılması teklifi oy birliğiyle kabul edildi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Başında olduğum hükümet oy birliğiyle tahrik edici Al Jazera'nın İsrail'de sonlandırılması kararı aldı." ifadesini kullandı.
Bu kapsamda, El Cezire'nin çatısı altındaki televizyon kanalları ve internet sitelerinin İsrail'deki faaliyetlerinin sonlandırılması, yayınlarının durdurulması, internet sitelerine erişim engeli getirilmesi, ofislerinin kapatılması ve ekipmanlarına el konulması kararlaştırıldı.
Öte yandan Yediot Ahranot gazetesi, söz konusu kabine toplantısına eski Savunma Bakanı Benny Gantz'ın liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi'nden bakanların katılmadığını aktardı. Haaretz'in haberine göre karar, El Cezire'nin 45 gün süreyle kapatılmasını içeriyor ancak bu süre yeniden uzatılabiliyor.
Al Jazeera 7 Ekim'den sonra Tel Aviv'in hedefinde
İsrail televizyonu KAN'ın 20 Ekim 2023 tarihli haberinde, İsrail rejiminin "güvenliğine tehdit oluşturan" televizyon kanallarının kapatılabilmesine izin veren düzenlemeleri onayladığı bildirilmişti. Karar doğrultusunda İsrail'deki El Cezire ofislerinin kapatılmasının ve ekipmanlarına el konulmasının mümkün olduğu belirtilmişti.
İsrailli bakanlar, medyada "El Cezire Tasarısı" olarak bilinen yasa tasarısını 12 Şubat'ta onaylamış ve parlamento da aynı gün yapılan ilk okumada yasaya ilk onayı vermişti. İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi de 21 Şubat'ta El Cezire'nin yayın yapmasını engellemek için gerekli prosedürlerin tamamlandığını duyurmuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:49
Yatsı 21:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı