İstiklal Caddesi'nde yeni bir dönem: Bataryalı tramvaylar hizmete başlıyor!

İstanbul'un kalbinin nabzını tutan İstiklal Caddesi'nin ikonik simgelerinden biri olan ve tarihi dokusuna renk katan nostaljik tramvaylar, yerini modern ve çevreci bataryalı tramvaylara bırakmaya hazırlanıyor. Heyecanla beklenen bu değişim, test sürüşlerinin tamamlanmasın ardından yakın zamanda seferlere başlayacağı duyuruldu.

GÜNDEM 21.04.2024, 16:10
1
İstiklal Caddesi'nde yeni bir dönem: Bataryalı tramvaylar hizmete başlıyor!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İETT, İstiklal Caddesi'nin simgelerinden biri olan nostaljik tramvayları modernize ederek bataryalı hale getirmek için harekete geçti. 
1914 yılından beri İstanbul'un tarihi dokusuyla özdeşleşen T2 Taksim-Tünel Nostaljik Tramvay Hattı, İETT tarafından yürütülen çalışmalarla elektrik enerjisiyle çalışan bataryalı tramvaylara dönüştürülecek.

Konu ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada, tasarlanan araçların, mevcutta havai elektrik kablolarından aldıkları enerjiye seyahat edebilen 4 nostaljik tramvayla aynı tasarımda olacağı belirtildi.
Elektrik enerjisiyle çalışan bataryalı tramvayların, tek şarjla 150 kilometre katedebileceği, 60 yolcu kapasiteli araçların, yolcu güvenliğini kamera ayna sistemiyle sağlayacakları, yolcuların dıştan tutunarak tehlikeli seyahat edemeyeceği bir tasarıma sahip olacakları aktarıldı.

Üretilen ilk bataryalı tramvayın İstiklal Caddesi'ndeki test çalışmalarına başlandığı, çalışmaların tamamlanmasının ardından da seferlerini gerçekleştireceği bildirildi.
Zamanla tüm araçların bataryalı hale getirileceği aktarılan açıklamada, caddedeki havai elektrik hattının iptal edilerek görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılacağı bilgisi verildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:36
Yatsı 21:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı