Japon yenine müdahale sinyali

Japonya hükümeti, dolar karşısında değer kaybını sürdüren Japon yeni için endişelerini dile getirdi ve "uygun müdahaleye" hazır olduğunu açıkladı.

EKONOMİ 25.04.2024, 10:35
Japon yenine müdahale sinyali
Japonya hükümeti, dolar karşısında değer kaybını sürdüren Japon yeni karşısında "uygun müdahaleye" hazır olduğunu açıkladı. Son 34 yılın zirvesine yaklaşan yen/dolar paritesi, Japon yetkililerini endişelendiriyor.
Maliye Bakanı Suzuki Şuniçi, meclis konuşmasında hükümetin yendeki değer kaybı karşısında "uygun hamle yapılacağı" sinyali verdi. Bakan Suzuki, "Piyasadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Buna dayanarak uygun şekilde yanıt verme kararlılığımızda hiçbir değişiklik yok." ifadelerini kullandı.
Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa da döviz hareketlerinin ekonomik temelleri yansıtacak şekilde "istikrarlı olması gerektiğini" söyledi. Hayaşi "Aşırı dalgalanmaların arzu edilmediği görüşündeyiz. Hükümet piyasa gelişmelerini yakından izleyecek ve gerekli tüm adımları atacak." dedi.
Japon yeni, son aylarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırmalarına ve Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) sıfır faiz politikasına devam etmesine bağlı olarak dolar karşısında değer kaybediyor. Bu durum, Japon ekonomisini ve ithal ürünlerin fiyatlarını olumsuz etkiliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:02
Güneş 05:34
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:37
Yatsı 21:02
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı