Kamu çalışanlarını üzen haber geldi! Servis hizmeti bitiyor

Kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan tasarruf kapsamında personel servisi giderlerinin 3 kart artmasından kaynaklı bu hizmetin kaldırılmasına karar verildi.

EKONOMİ 04.05.2024, 11:50
1
Kamu çalışanlarını üzen haber geldi! Servis hizmeti bitiyor
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın raporunun yayınlanması üzerine, kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisi kiralama giderlerinde 3 kat artış yaşandı. Kamuda tasarruf konusunda alınan tedbirler kapsamında yeni alternatif yollar arandı
Yapılacak tasarruf düzenlemesi kapsamında , ekonomik olmayan hatlarda servislerin durdurulması ve çalışanlara toplu taşıma kartı verilmesi planlanıyor.
Independent Türkçe'nin habere göre; servislerin kaldırılması ve toplu taşıma kartlarının sağlanmasıyla maliyetlerin düşürülmesi hedefleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan veriler kapsamında 024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri geçen yıla göre yaklaşık üç kat artarak 998,6 milyon liraya yükseldi. Ekonomik giderlerde daralma politikasına geçilmesiyle bu giderlerin bütçeye kazandırılması hedeflendi. 

Ocak ayında 141,7 milyon lira, Şubat ayında 379,6 milyon lira ve Mart ayında 477,3 milyon lira olmak üzere, 2024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri toplamda 998,6 milyon lira olarak gerçekleşti.
Geçen senenin bu döneminde ise servis giderleri 363.5 milyon liraydı. Geçtiğimiz yılın tamamında ise servis gideri 2 milyar 611 milyon lira olarak kayıtlara geçmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 30 Haziran 2021'de kamu kurum ve kuruluşlarında alınacak tasarruf tedbirleriyle ilgili genelge Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Bu genelgede, tasarruf tedbirlerine ilk kez personel servisleri de eklenmişti. Genelgede kamu kurum ve kuruluşlarının servis hizmetinde en etkin ve ekonomik yöntemleri tercih etmeleri vurgulanırken, birbirlerine yakın yerleşkelerde bulunan kurumlarından servis hizmeti ihalelerini birlikte yapmaları istenmişti.

Haziran 2023'te ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek göreve başlar başlamaz kamu kurumlarına tasarruf genelgesi göndermişti. Genelgede 2021'de Erdoğan tarafından çıkartılan genelge hatırlatılarak "kamu kuruluşları personel servisi hizmetine ilişkin giderler ve diğer hususlarda genelgede belirlenen kurallara uymakla yükümlüdür" ifadesi yer almıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:49
Yatsı 21:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı