Son Dakika

Karamollaoğlu: İktidar, önümüzdeki seçimlerde bir defa daha iktidarda kalmak istiyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5 televizyonunda, Mustafa Yılmaz’ın sunduğu “Gündem Türkiye” programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, Saadet Partisi’nin önümüzdeki süreçte kongreye gideceğini duyurdu.

SİYASET 05.05.2024, 04:40
1
Karamollaoğlu: İktidar, önümüzdeki seçimlerde bir defa daha iktidarda kalmak istiyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5 televizyonunda, Mustafa Yılmaz’ın sunduğu “Gündem Türkiye” programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, iktidarın çözüme yönelik adımlar atmadığını belirterek, yeni anayasa ile ilgili başlatılan görüşmeleri anımsatarak, “İktidar, muhalefet ile oturarak bir şeyler yapmak istiyor ancak muhalefetin söylemlerine pek kulak asmak istemiyor. Yani kendisinin bütün derdi önümüzdeki seçimlerde bir defa daha iktidarda kalabilmek. Şahsi bir mesele bu” dedi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5 televizyonunda Mustafa Yılmaz’ın sunduğu “Gündem Türkiye” programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, iktidarın başlattığı yeni anayasa görüşmeleri, ekonomik sorunlar, iktidarın Gazze ile ilgili adımları ve Saadet Partisi’nin kongre sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni anayasa ile ilgili başlatılan görüşmelere dikkat çeken Karamollaoğlu, iktidarın yürüttüğü çalışmalarda amacının tekrar iktidara gelmek olduğunu belirterek, “İktidar, muhalefet ile oturarak bir şeyler yapmak istiyor ancak muhalefetin söylemlerine pek kulak asmak istemiyor. Yani kendisinin bütün derdi önümüzdeki seçimlerde bir defa daha iktidarda kalabilmek. Şahsi bir mesele bu. 21 yıl iktidarda bulunan bir insanın artık geldiği noktada bir defa daha seçimi kazanabilmek için anayasada, seçim kanunlarında ne yapmamız lazım, hangi değişiklikleri yapmamız lazım diye düşünmesi bence devlet adamlığı ile bağdaşmaz. İktidar gerçekleri aramıyor. İktidar çözüm aramıyor. Kendini yeniden iktidara taşıyacak mekanizmaların peşinde, böyle olunca ülkenin problemini çözme gibi dertleri yok ki. Şu an Cumhurbaşkanı’nın, emekliyi, asgari ücretliyi, işsizliği düşünmesi gerekirken kendi lüksünden zerre taviz vermiyor” dedi.

Türkiye’de problemlerin çözümünün Saadet Partisi’nde olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, sorunların farkında olduklarını belirterek, “Adalet olmayan yerde huzur olmaz. Türkiye’de bugün adalet iktidarın parmakları arasında. Dürüstlüğün olmadığı bir yerde, yolsuzluk ve israfın zirve yaptığı bir ortamda siz ekonomiyi rayına oturtamazsınız. Ekonomi noktasında siz tabi kaynaklarımızı, tarım başta olmak üzere, hayvancılık başta olmak üzere, madencilik bütün bunları kendi yerinde işleyecek yatırımları yapmadan bu yatırımları yapacak olan müesseselere destek vermeden Türkiye kalkınamaz, işsizlik problemini çözemez, ithalat, ihracat dengesini rayına oturtamaz” diye konuştu.

Önümüzdeki seçimlere kadar yaklaşık 4 yıllık bir aranın olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, bir parti genel başkanının Türkiye’nin her noktasına ulaşması gerektiğini belirterek, kendisinin sağlık sorunlarına dikkat çekti. Karamollaoğlu, “Kongre tarihimiz kesin değil bizim yasal kongre tarihimiz Ekim ayında, Ekim ayı bana uzun bir süre gibi geldi. Bundan dolayı da arkadaşlarımıza hazırlıklarını yapmalarını bizim Ekim’den önce bir olağanüstü kongre yapmamızın daha uygun olacağını söylemiştim. Bütün teşkilat mensuplarımızla irtibat kurulacak. Bu süreçte, bizim teşkilat mensuplarımızın kanaatlerini, şahıs bazında da, uygulanacak politikalar bazında da kanaatlerini alacağız. Bunu değerlendireceğiz, isim teklifleri de alacağız. Bunun ardından bir ya da iki isim üzerinde mutabakat sağlandığında da kongreye gideceğiz. Siyasetten tamamen çekilme diye bir düşüncem yok. Genel başkanlıktan ayrılacağım, hangi arkadaşımız genel başkan olursa onun en büyük destekçisi ve yardımcısı olacağım” ifadelerini kullandı.

Enflasyon rakamlarını değerlendiren Karamollaoğlu, TÜİK verilerinin sipariş rakamlar olduğunun altını çizerek, “Bir insanın bir numaralı ihtiyacı ekmek, sonra peynir gelir, et gelir, sebze gelir. Domatesin, salatalığın bile fiyatına bakıyorsunuz anormal rakamlar var. Bir de dalgalanıyor rakamlar. Bundan dolayı ben bunların sipariş edilmiş rakamlar olduğu kanaatindeyim. Yani ENAG durduk yere iktidarı daha mağdur göstermek için bir çabanın içine girmez. İktidarın enflasyon hesaplama gibi basit bir konuda hata yapma ihtimali yok. Bunlar sipariş edilmiş rakamlar. ‘Böyle diyelim’ denilerek verilmiş rakamlardır” dedi.

İktidarın Gazze konusunda İslam İş Birliği Teşkilatı ve D-8’i harekete geçirmesinin gerekli olduğunu belirten Karamollaoğlu, iktidarın attığı adımları eleştirerek, “İktidarın Gazze konusunda attığı adımlar göstermelik ve iç politikaya yönelik adımlardır. Problemin çözümüne yönelik değil. İsrail ile ticaretin kesilmesi İsrail'i Gazze'de katliam yapmaktan vazgeçirecek bir politika değil sadece oy kaygısı ile alınmış bir karardır” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:49
Yatsı 21:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı