Kızılırmak Deltası'nda su papatyaları açtı: Muhteşem bir manzara ziyaretçileri bekliyor!

Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, bu mevsimde farklı bir güzelliğe bürünüyor. Deltada bulunan su papatyaları açarak, ziyaretçilere eşsiz bir manzara sunuyor.

AİLE 12.04.2024, 11:25
1
Kızılırmak Deltası'nda su papatyaları açtı: Muhteşem bir manzara ziyaretçileri bekliyor!
Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, bu mevsimde açan su papatyalarıyla ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunuyor. Bembeyaz çiçeklerle kaplı sulak alan, adeta bir masal diyarını andırıyor.
Samsun'da yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bulunan Galeriç Subasar Ormanı, her yıl olduğu gibi bu yıl da papatyalarla adeta bir renk cümbüşüne dönüştü. Türkiye'de nadir bulunan subasar ormanlardan biri olan Galeriç Ormanı'nda açan su papatyaları, farklı şehirlerden gelen ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor. 
Fotoğrafçıların da ilgi odağı olan orman, bu mevsimde en çok ziyaret edilen yerler arasında yer alıyor.

Kızılırmak Deltası’ndaki diğer türleri görmek için arkadaşıyla birlikte İstanbul’dan gelen Fikret Can, “Aslında ben leyleklerle ilgileniyorum. Burada Türkiye’nin en iyi leylek popülasyonu var. Hem onu hem de Kızılırmak Deltası’ndaki diğer türleri görmek için arkadaşımla beraber geldik. Hayvanların rahat etmesi yönünden burası koruma altına alınmış. Çok güzel bir durum. Bu ormanda papatyalar açmış. Burada, başka yerde hiç görmediğim bir güzellik var. İlk defa görüyorum. İnekler de içerisinde otluyor” şeklinde konuştu.

Yıllardır Kızılırmak Deltası’nda fotoğraf çektiğini dile getiren fotoğraf sanatçısı Hasan Aktürk, ise konuşmasında unları kaydetti:

İstanbul’dan deltayı görmeye gelen Belgin İnce, “Kızılırmak Deltası’nın ismini çok duymuştum. Fotoğraflarını görmüştüm ve çok merak ediyordum. Çok da eski bir orman bildiğim kadarıyla. Bayıldım ve çok güzel. İnsanlar suyun içerisinde bu kadar güzel çiçekler olacağını hiç düşünmüyor. Papatyalar açmış ve çok güzel duruyor” ifadelerini kullandı.

Hayatında böyle bir güzellik görmediğini söyleyen Tülin Yazıcıoğlu, "Hayatımda böyle bir güzellik görmedim. Arkadaşlarım çok bahsediyordu. Onların sayesinde buraya kadar geldim. Gerçekten cennetten bir köşe denilebilir” diye konuştu.
“Yılın bu zamanlarda deltada bu çiçeklenme olayına hayranım. Her yıl gelirim ve birçok dostumu da çağırırım. Bu yaklaşık bin yıllık fauna ve floradır. Su basar ormanı birçok canlıya da ev sahibi yapan bir nimettir. Gece baykuşlar çok olur burada. Buradaki çiçekler insanlara görsel şölenin yanında birçok canlının yaşamasında besin zinciri sağlıyor. Sulak alanlar birçok canlının yaşaması için çok önemlidir. Hayran olduğumuz bir zamandır. Çok güzel fotoğraflar çektiğimiz dönemdir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı