Kuru cilt için en iyi yağlar

Tipik olarak damıtma yoluyla yapılan uçucu yağlar, çıkarıldığı bitkinin karakteristik kokusuna sahip, kokulu doğal yağlardır. Kozmetikten diyet amaçlarına kadar birçok fayda sağlarlar.

SAĞLIK 26.03.2024, 03:55
2
Kuru cilt için en iyi yağlar
Uçucu yağlar ayrıca, duygudurum düzenleyiciler gibi belirli etkiler sağlayan ve onu koklayan kişide sakinleştirici bir etki yaratan aromatik niteliklere sahiptir. Buna ek olarak, bazı esansiyel yağlar kuru ciltler için büyük bir rahatlama sağlar.Bu yazıda kuru ciltler için 9 esansiyel yağı tartışacağız.
Doğru uçucu yağları seçmek her zaman önemlidir. Nane ve narenciye bazlı uçucu yağlar gibi bazı yağlar cildi yakma ve kurutma eğiliminde olabilir. Neyse ki, kuru cildi rahatlatmanıza büyük ölçüde yardımcı olabilecek birçok seçeneğimiz var.
İşte kuru cildi hafifletmeye yardımcı olan en iyi 9 esansiyel yağ…
Sakinleştirici bir etkiye sahip olduğu bilinen bu uçucu yağ, cilt tahrişini yatıştırmada faydalıdır. Kuru veya kaşıntılı hisli cildi rahatlatmak için kullanabilirsiniz. Cilt dokularının iyileşmesine ve yenilenmesine yardımcı olan başka papatya esansiyel yağı çeşitleri de vardır. Banyo suyunuza kolayca birkaç damla damlatabilirsiniz ve hazırsınız.
Bu yağ cilt üzerinde nemlendirici ve nemlendirici bir etki sağlar. Özellikle çatlamış ve kuru ciltlerde işe yarar. Bu esansiyel yağı kullanarak, cildinizde kuruluktan kaynaklanan kızarıklık ve iltihapları giderebilirsiniz. Cilt iltihaplarını hafifletmede çok güçlü olduğu iyi bilinmektedir.
Portakal çiçeği olarak da adlandırılan bu uçucu yağ, Arap yemeklerinde popülerdir. Vücutta rahatlatıcı bir his uyandırabilen harika bir kokuya sahiptir. Çatlak önleme, yüz veya vücut yaralarının iyileştirilmesi ve cilt gençleştirme dahil olmak üzere cilde çeşitli faydaları vardır. Cildinizin esnek ve pürüzsüz olmasına yardımcı olan nemlendirici esansiyel bir yağdır.
Bu uçucu yağ, yabani büyüyen bir ottan elde edilir. Cildin iltihaplanmasını yatıştırabilen antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Herhangi bir cilt tipiyle iyi çalışır ve cilt enfeksiyonlarını, dermatiti ve akneyi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bu uçucu yağ, ciltteki nem seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur.
Brezilya gül ağacından elde edilen bu uçucu yağ, enfeksiyonu ortadan kaldırarak sağlıklı cildi destekler. Ciltteki kirleri temizlemeye yardımcı olan antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahiptir. Buna ek olarak, cilt hücrelerinin uyarılması yoluyla hasarlı cildin gençleşmesine yardımcı olur.
Buhura benzer şekilde, mür eski zamanlardan beri esansiyel bir yağ olarak kullanılmaktadır. Antik Çin ve Mısırlılar tarafından ilaç ve kozmetik yağlar için kullanılmıştır. Günümüzde, çatlamış veya kuru cildi iyileştirmede harikadır ve hatta çok aşırı kuru cilt vakalarını bile rahatlatabileceğini öne süren raporlar vardır.
Piyasadaki en popüler uçucu yağlardan biri Lavanta'dır. Aromaterapi ve tedavi amaçlı kullanılır, ancak cilt için de harikadır. Antibakteriyel özellikleri akne ve iltihabı hafifletmeye yardımcı olur ve aynı zamanda cildinizi yatıştırmaya ve pürüzsüzleştirmeye yardımcı olan harika bir nemlendirici ajandır. Vücut yağlarınıza karıştırmanızı ve ardından doğrudan cildinize masaj yapmanızı öneririz.
Ylang-ylang çiçeklerinden yapılan bu uçucu yağ, farklı ama uyarıcı bir kokuya sahiptir. Palmarosa'ya benzer şekilde, sebum üretimini kontrol ederek cildi dengeler. Yoğun kuru cilde sahip kişiler, cildini yeniden nemlendirmek için bu esansiyel yağı kullanabilirler. Bu yağı diğer esansiyel yağlarla birlikte banyo suyunuza karıştırarak cildinizdeki nemi hapsedebilirsiniz.
Bu esansiyel yağın güzellik ve cildinizin sağlığı açısından çeşitli faydaları vardır. Sadece sebum üretimini dengeleyerek kuru cildi azaltmak için harika hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda zona ve egzama tedavisi olarak da kullanılabilir. Ayrıca selülit görünümünü azaltabilir ve yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir.
Bu 9 esansiyel yağın çoğuna internetten veya yerel sağlık mağazanızdan kolayca ulaşabilirsiniz veya belki de bunları zaten evinizde bulundurursunuz. Bu uçucu yağları vermenizi ve cildinizdeki farkı fark etmeye başlayıp başlamadığınızı kendiniz görmenizi öneririz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı