Son Dakika

Meteoroloji'den 35 il için sarı kod alarmı!

Çöl tozu ülkemizi etkisi altına almaya devam ediyor. Uzmanlar maskesiz dışarı çıkılmaması konusunda uyarıda bulunurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de son hava durumu tahmin raporunu yayımladı. 35 il için sarı kodlu uyarı verildi.

GÜNDEM 26.04.2024, 09:55
1
Meteoroloji'den 35 il için sarı kod alarmı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurt genelinde havanın nasıl olacağına yönelik değerlendirmede bulundu.
MGM' verilerine göre ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu olması bekleniyor.
Marmara, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Sıcaklıklar Marmara ve Kuzey Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Bu nedenle bu bölgelerde görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.Bölgelere Göre Hava Durumu:

Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Edremit Körfezi çevrelerinin kısa süreli-yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Parçalı ve az bulutlu, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Toroslar kesiminin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:39
Yatsı 21:05
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı