Nagehan Alçı'dan şok eden sözler: Kan akabilir, yalvarıyorum...

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 23 Haziran 2023 seçimleri üzerinden çarpıcı bir uyarıda bulundu.

GÜNDEM 08.10.2021, 11:55
16
Nagehan Alçı'dan şok eden sözler: Kan akabilir, yalvarıyorum...
Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Haber Global'de yayımlanan ve Buket Aydın tarafından sunulan 'Tarafını Seç' programında 23 Haziran 2023 seçimlerinin mevcut 'kaybet kaybet' seçimi olabileceğini iddia ederek iktidarı "Kan akabilir, sokaklardaki gerilimi kontrol edemezsiniz" diyerek uyardı.
Yaklaşan 2023 seçimlerinin tehlikeli bir sürece doğru evrildiğini ifade eden Alçı, "Haziran 2023 seçimleri hiçbir şekilde bir kazan-kaybet seçimi olamaz, kim kazanırsa kazansın. Bana diyorlar ki 'Muhalefet kazanacak, sen o yüzden dönüyorsun'. Bakın muhalefet ya da iktidar kazanması meselesi değil, kim kazanırsa kazansın bu seçimler böyle bir kutuplaşma bu kadar büyük bir tansiyonla ve devletin bu kadar güçlü, çekirdek bir şekilde mevdut durumda bir arada durmasıyla muhakkak bir kaybet-kaybet seçimidir. Hem kazanan için kaybet, hem kazanan için kaybet" dedi.
Sözlerinin devamında seçim süreci için "Kan akabilir, tansiyon çok yükselir, sokaklardaki gerilimi kontrol edemezsiniz. Bunun sorumlusu hepimiz oluruz" ifadelerini kullanan Alçı, "O yüzden ben hem muhalefet hem iktidara muhakkak bir orta yol bulup, bir an önce, seçimlerden önce bir uzlaşı zemini yaratmaları çağrısında bulunuyorum. Bunun için hatta yalvarıyorum" diye konuştu.
AKP'ye yakın Habertük yazarı Nagehan Alçı, son dönemdeki yazılarında ise " Cumhurbaşkanlığı sistemi değişmeli", "Cumhurbaşkanı yetkisiz ve bütçesiz olmalı", "Cumhurbaşkanı Çankaya'ya taşınmalı ve bütçesi çok kısıtlı olmalı" gibi çağrılar yaparak Türkiye'nin parlamenter sisteme geçmesi gerektiğini dile getiriyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı