Resmi Gazete'de yayımlandı: Oyuncak firmasına ithalat yasağı!

Ticaret Bakanlığı, oyuncan üretimi alanında faaliyet gösteren bir firmaya 'Oyuncakların İthalat Denetimi Tebliği'ne aykırı davrandığı gerekçesi ile ithalat yasağı kararı verdi.

EKONOMİ 19.03.2024, 09:20
6
Resmi Gazete'de yayımlandı: Oyuncak firmasına ithalat yasağı!
Ticaret Bakanlığı, Şah Per Oyuncak Tolga Şahin firmasının ithalatının iki yıl süreyle durdurulmasına karar verdi. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, firmanın Oyuncakların İthalat Denetimi Tebliği'ne aykırı davrandığı belirtildi.
Yasağa göre, Şah Per Oyuncak Tolga Şahin firması 18 Mart 2024 tarihinden itibaren iki yıl boyunca herhangi bir oyuncak ithal edemeyecek. Bu süre zarfında firmaya ait ithalat işlemleri durdurulacak.
Ancak, firmanın bugünden önce açılmış akreditifleri, peşin olarak dövizini satmış olduğu işlemleri, çıkış ülkesinden ihraç veya bedeli transfer edilmiş belge mukabili işlemleri, çıkış ülkesinden ihraç edilmiş veya fiili ithali yapılmış mal mukabili işlemleri ve bankalarca poliçeleri kabul edilmiş veya aval verilmiş kabul kredili işlemleri bu yasağın kapsamı dışında tutuldu.
Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Şah Per Oyuncak Tolga Şahin firmasının Oyuncakların İthalat Denetimi Tebliği'ne aykırı davrandığı ve bu nedenle ithalatının iki yıl süreyle durdurulduğu belirtildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı