Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Seyahat izin belgesinin nasıl alındığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında bazı illere seyahat yasağı bulunuyor. Şehirler arası ulaşım yapmak isteyen vatandaşların seyahat izin belgesi almaları gerekiyor.

GÜNDEM 12.05.2020, 13:06 12.05.2020, 13:34
153
Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Seyahat izin belgesi başvuruları alınmaya devam ediyor. E devlet kaymakamlık ve valiliklerden temin edilen seyahat belgeleri, ayrıca alo 199 hattı üzerinden de tamamlanıyor.  Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildiriliyor. Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul ediliyor. Peki, e-Devlet seyahat izin belgesi nasıl alınır? Valilik ve kaymakamlıktan seyahat izin belgesi başvurusu nasıl yapılır? İşte, seyahat izin belgesi başvurusuyla ilgili detaylar.  

KİMLER SEYAHAT İZİN BELGESİ ALABİLİR?

İçişleri Bakanlığı, araç giriş kısıtlamasına ilişkin istisnaları belirleyen ek genelgeyi valiliklere gönderdi. Uygulamaya ilişkin istisnalara yer verilen genelgede Seyahat İzin Belgesi alabilecek kişiler şu şekilde sıralandı:
"- Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya önceden alınmış doktor randevusu, kontrolü olanlar.
- Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlar.
- Ölüm nedeni Kovit-19 olanlar hariç 4 kişiyi geçmemek şartıyla cenaze nakil işlemine refakat edecek olanlar.
- Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyenler.
- Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar.
- Ceza infaz kurumlarından salıverilenler
- Yurt dışından geldikten sonra yerleştirildikleri Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolanlar."

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

"Seyahat İzin Belgesi" başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Bu belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebiliyor.Seyahat İzin Kuruluna iletilecek başvuru, kurul tarafından değerlendirmeye alınıyor.
Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek.
Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul edilecek.

SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:43
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:50
Yatsı 21:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı