“Sivil ve kuşatıcı bir anayasa elzemdir"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin önde gelen basın kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle iftar programında bir araya geldi.

SİYASET 27.03.2024, 04:35
“Sivil ve kuşatıcı bir anayasa elzemdir
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin önde gelen basın kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle iftar programında bir araya geldi. Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş’ın da katıldığı iftarda konuşan Kurtulmuş, “Siviller eliyle yapılmış, parlamentoda yapılmış, demokrat, kuşatıcı bir anayasanın yapılması Türkiye için elzemdir. Bunun için gayret edeceğiz” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Göztepe’deki TBMM Filizi Köşk Sosyal Tesisi’nde medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle iftar programında bir araya geldi. Kurtulmuş, İslam âleminin buruk bir Ramazan ayı yaşadığını, bu Ramazan’da Müslümanların ana gündeminin İsrail’in Gazze’de katliam boyutlarına varan insanlık dışı saldırıları olduğunu belirtti. Rusya’daki terör saldırılarına da değinen Kurtulmuş, “Epeydir zaten diken üstünde olan, hatta çoktan çivisi çıkmış dünyanın nereye doğru gittiğine dair bize çok derin soru işaretleri çağrıştıran bir saldırıyla karşılaştık” dedi.
İftarda genel yayın yönetmenlerine hitap eden TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM’nin yeni bir anayasa yapma mecburiyetinde olduğunu dile getirdi. Kurtulmuş, “Bu anayasadan artık çok bıktık, bu geride kaldı, bunun yerine yeni bir metin yazalım konusu olmadığının altını çizelim. Aslında mesele, bir metin yazmak da değil; bunun ötesinde, 12 Eylül’ün getirmiş olduğu bu antidemokratik yapıdan, o ruhtan Türkiye'nin kurtulması... Hakikaten siviller eliyle yapılmış, parlamentoda yapılmış, demokrat, kuşatıcı bir anayasanın yapılması Türkiye için elzemdir. Bunun için gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliğinde istişare sürecinin başlayacağını işaret eden TBMM Başkanı Kurtulmuş “Bayramdan sonra nasip olursa partilerimizi de ziyaret edeceğim. Bundan da hiç çekinmem. Tek tek hepsiyle görüşürüm. Orada da inisiyatif alırım. Mühim olan partilerimizin kendilerinin anayasa değişikliği konusunda hazır olabilmesidir. Hazır olan partiler var, sürece ihtiyacı olan partiler var. Sonra sivil toplum, üniversite, hukuk camiası ile görüşülmeli, buralardan da fikir ve öneriler alınmalı ve sonuçta hepsinin müzakere edileceği resmi bir platform Meclis’te oluşturulmalı” değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı