İngiltere ile Rusya arasında casus krizi!

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, "Ülke topraklarındaki düşmanca faaliyetler" gerekçesiyle Rusya'nın Londra Büyükelçisi Andrey Kelin'i Dışişleri Bakanlığına çağırdığını duyurdu.

DÜNYA 27.04.2024, 07:45
1
İngiltere ile Rusya arasında casus krizi!
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İngiltere , Rusya'nın İngiltere topraklarında düşmanca faaliyetler düzenlediği iddialarının yanı sıra Rusya'nın başka bir egemen devletin topraklarında bu tür faaliyetlere sponsorluk yaptığına dair rapor edilen davranışlarından kaygı duymaktadır." ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, Büyükelçi Kelin'in söz konusu faaliyet iddiaları kapsamında Dışişleri Bakanlığına çağırıldığı ve bu faaliyetlere bir an önce son verilmesi gerektiği belirtildi.
Ayrıca, Rusya kaynaklı tehditlere karşı müttefiklerle işbirliğinin süreceği kaydedildi.

Bu gelişmenin ardından, İngiltere Kraliyet Savcılık Servisi'nin dün yaptığı açıklamada, Dylan Earl isimli bir kişinin "Yabancı güç tehdit faaliyetlerine katıldığı" gerekçesiyle 10 Nisan'da gözaltına alındığı ve 19-20 Nisan'da çıkarıldığı mahkemede tutuklandığı ortaya çıktı.
Earl'in, Ulusal Güvenlik Yasasına aykırı olarak kamu sağlığı ve güvenliğini riske atan bir eyleme hazırlık niteliğinde davranışta bulunmak, kundakçılık ve yabancı bir istihbarat servisine yardım etmekle suçlandığı bildirildi.
Aynı soruşturmada Paul English, Nii Mensah ve Jake Reeves kundakçılıkla suçlanırken Reeves hakkında ayrıca yabancı bir istihbarat servisinden maddi çıkarı kabul etmek suçlaması da bulunuyor.
Dmitrijus Paulauska ise terör eylemleri hakkında bilgi sahibi olmakla suçlanıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı