Temel Karamollaoğlu: "Zulmün olduğu yerde tarafsızlık; namussuzluktur"

Saadet Partisi Grup Toplantısı Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında gerçekleştirdi. Kürsüde konuşma yapan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Siyonist İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını ve bu saldırılara karşı sessiz kalanları sert dille eleştirerek, Cemil Meriç'in sözlerini hatırlattı.

SİYASET 17.04.2024, 10:40
1
Temel Karamollaoğlu:
Türkiye Büyük Millet Meclisinde Saadet Partisi Grup Toplantısı başladı.
Bülent Kaya başkanlığında gerçekleşen toplantıda kürsüye boynunda Filistin bayrağı ile çıkarak konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sözlerine katil İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayarak başladı.
"Gazze kanayan bir yara, dinmeyen yürek acımız" diyen Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, katil İsrail'in kundaktaki çocukları, yaşlıları, kadınları bilerek katletmeye devam ettiğini dile getirdi.
Karamollaoğlu; Hastane, okul ve ibadethane gibi sivil yerleşim birimlerinin dünyanın gözünün içine baka baka, Müslümanlara meydana okunurcasına İsrail tarafından hedef alındığının altını çizdi.
İsrail'in Filistin halkına yaptığı zulmün görmezden gelindiğini belirten Saadet Partisi lideri "Birileri kınıyor. Birileri tarafsızlık ve itidal çağrısı yapıyor. Birileri alttan alttan ticaretini yapıyor. Birileri ise utanmadan İsrail'in yanında saf tutuyor." dedi. Karamollaoğlu "Kimse kusura bakmasın." diyerek; Cemil Meriç'in "Zulmün olduğu yerde tarafsızlık; namussuzluktur" ifadelerini hatırlattı.
Karamollaoğlu "Bugün Gazze insanlığın turnusol kağıdıdır. Hak ile batılın mücadele merkezi bugün Gazze'dir. Gazze İmtihanından geçemeyen hiç bir insanın, hiç bir kurumun, hiç bir siyasi parti ve kurumun diğer sınavlardan geçme ihtimalide yoktur." dedi.
TRT'yi yayın politikası nedeni ile eleştiren Saadet Partisi lideri, seçim döneminde TBMM'de gurubu olmasına rağmen çok sayıda partinin genel başkanlarına dahi yayın imkanı verilmediğini söyledi.
Karamollaoğlu " Bırakın bizimle ilgili haber yapmayı; Seçim döneminde kendi bütçemizden parasını vererek reklam yayınlatma talebimiz bile kabul edilmedi. Şimdi yasalar değişti. Şimdi 'Daha adil bir dönem var' diyorlar. Eskiden en azından mecburen belli dakikalarda TRT'de seçime giren bütün siyasi partiler konuşma yapma hakkına sahipti. Bugün bu yok. Nasıl adalet? Nasıl eşitlik?. Devlete ait imkanları. Millete ait kaynakları kendisinin malı kabul eden anlayışı bu seçim döneminde açıkça gördük. Sayın Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı olarak kürsüye çıktığı mitinglerde; Cumhurbaşkanlığının uçakları, helikopterleri, otobüsler, arabaları ve personeli dahi pervasızca kullandıklarını biliyoruz" dedi.
Ayrıca Saadet Partisi'nin hazineden seçim yardımı almadığını dile getiren Temel Karamollaoğlu, teşkilat mensuplarının ve vatandaşların bütçeleri ile oluşturulan seçim kampanyası ile seçime girdiklerini belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı