Son Dakika

“Toplumsal huzurda din Adamlarına da görev düşüyor”

Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der) Ankara Şubesi, Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım ile Ankara’da bir araya geldi…

GÜNDEM 18.01.2022, 08:15
6
“Toplumsal huzurda din Adamlarına da görev düşüyor”
Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) Ankara Şubesi, DİN-BİR-DER Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım ile bir araya geldi. Programda konuşan Yıldırım, “Toplumsal huzursuzluğa sebep olan konuların araştırılması, nedenlerinin tespit edilmesi ve çözüm yollarının bulunup hayata geçirilmesi din görevlilerinin en büyük sorumluluğudur” dedi.
Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) Ankara Şube Başkanı Abdulkadir İnce’nin organize ettiği toplantıda teşkilat üyeleri ile bir araya gelen DİN-BİR-DER Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, dernek tarafından gerçekleştirilen programların üzerinde dururken, özellikle ‘Kardeşlik Köprüsü’ programı gibi birçok programı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Buluşma programında konuşan DİN-BİR-DER Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, din görevlilerinin toplumsal huzursuzluk konusunda çalışmalar yapması gerektiği yönünde çağrıda bulunurken, “Toplumsal huzursuzluğa sebep olan konuların araştırılması, nedenlerinin tespit edilmesi ve çözüm yollarının bulunup hayata geçirilmesi, dini ve sosyal sahalarda çalışan din görevlilerinin üzerinde büyük bir sorumluluk. Toplumun ahlaki çöküşünü engellemenin yolunun ahlak ve maneviyat ilkesince eğitim verilmesi ve bu minvalde çalışmalar yürütmektir” dedi. Toplumdaki kutuplaşmaya da değinen Yıldırım, “İhtilafların değil ittifakların konuşulması gerektiğini ve Kur’an’ın insanlar arasındaki ihtilafları çözecek yegâne şifa kaynağıdır” diye konuştu.

Programda konuşan DİN-BİR-DER Ankara Şube Başkanı Abdülkadir İnce, ülkemizin ve insanlığın derin bir buhrandan geçtiğine dikkat çekerek, “İnsanları iyiye ve güzele çağıran DİN-BİR-DER’in misyonunu her zamankinden daha güzel ifa etme mecburiyetinin olduğunu söyledi. DİN-BİR-DER kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin ve insanlığın önemli meselelerini gündemine aldı ve çözüme yönelik çalışmalar yaptı” diye konuştu.

Dernek faaliyetlerine dair bilgilendirme yapan DİN-BİR-DER Teşkilatlanma Başkanı Faruk Turhan, “2017 yılından bu yana Kardeşlik Köprüsü programları gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayından bu yana ‘21’inci Yüzyılda Aile Yapımıza karşı Tehditler ve Ailenin Korunması’ başlıklı seri konferanslar gerçekleştirdik. Bu çerçevede 22 Ocak’ta uzman hoca hanımların konuşmacı olarak yer alacağı ‘Hoca Hanımlar Çevrimiçi Aile Paneli’ gerçekleştireceğiz. Tüm din görevlilerimiz ve aileleri davetlidir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:37
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:34
Yatsı 20:59
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı