“Türkiye bütün dünyaya örnek olmalı"

Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı tarafından ‘Geleneksel Ankara İftarı’ programı düzenlendi. Programa Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, partinin Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mustafa Kamalak, Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cafer Güneş, partinin Ankara İl Başkanı Adnan Simit’in yanı sıra çok sayıda partili aileleri ile birlikte katıldı.

SİYASET 25.03.2024, 04:35
“Türkiye bütün dünyaya örnek olmalı
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu partisinin Ankara İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Geleneksel Ankara İftarı’ programına katıldı. İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü vahşeti değerlendiren Karamollaoğlu, İslam ülkeleri liderlerine çağrıda bulunarak, Türkiye’nin de buna öncülük etmesini istedi. Karamollaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın yarından tezi yok bayramdan önce mutlaka İsrail ile ilişkilerini kesmesini bütün dünyaya örnek olmasını istiyoruz” dedi

Karamollaoğlu, programda yaptığı konuşmada önemli başlıklarda açıklamalarda bulundu. Yerel yönetimlerin çok önemli olduğunu aktaran Karamollaoğlu, yerel seçimlere kısa bir süre kaldığının da altını çizdi. Karamollaoğlu, “Belediye başkanı, kendini bölgesine adamış, vakfetmiş insan demektir. Onların bütün dertlerine derman olmak üzere görevi üstlenmiş kişidir. Ancak belediye başkanları her şeyin en iyisini yapabilecek olan her konuda mahir insanlar değildir. Ehiyetli insanlarla çalışırlarsa faydalı olurlar” ifadelerini  kullandı.

“Dünya bugüne kadar gördüğü vahşetin çok ama çok ötesinde bir vahşetle karşı karşıya” ifadesini kullanan Karamollaoğlu, “İsrail bu vahşeti sergileyebilir. Ama bizi üzen İslam ülkelerinin liderlerinin sadece bu vahşete seyirci kalmaları. Bir akıl tutulması yaşanıyor. Maalesef İsrail sadece Gazze’de değil başka yerlerde de bu vahşeti sürdürecek. Eğer İslam ülkeleri bir araya gelip bunu engellemezse bunu da yapmaya devam edecek” dedi.

Karamollaoğlu, iktidarların yaşanan vahşeti durdurmak için her yola başvurması gerektiğini de altını çizerek, “Bu bizim boynumuza bir borç. Bu bir lütuf değil. Sayın Cumhurbaşkanı’nın yarından tezi yok bayramdan önce mutlaka İsrail ile ilişkilerini kesmesini bütün dünyaya örnek olmasını istiyoruz. Ticaret ayrı, siyaset ayrı diyemeyiz. Ticaret siyasetin eti kemiği gibi ayrılmaz bir parçası. Onlar buradan aldıkları destekle zulümlerini artırıyorlar” çağrısında bulundu.

Daha önceki dönemlerde bazı ilgili bakanların seçimden önce görevlerinden ayrıldığını hatırlatan Karamollaoğlu, “Menfaatlerinde ne varsa bunu yapıyorlar. Belli bakanlar geçmişte istifa etmek mecburiyetindeydi. Şimdi bizzat çalışmaların içine giriyorlar. Herkesin gözü önünde yapıyorlar. Bütün imkanları kullanıyorlar. Eğer biz bu mahalli seçimlerde iktidarda olsak emin olun iki senenin içinde tekrar tekrar söylediklerimizi yalanlayarak değil, iki yılın içinde problemlerin yüzde 90’ını çözeceğimize inanıyorum. Bir numaralı konu israfın durmasıdır” şeklinde konuştu.

Partinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cafer Güneş, yanlış yatırama ve israfa son vereceklerini ifade ederek, “Anlattıklarımız vatandaşlarımızdan büyük destek görüyor. Her ilçede her mahallede çalışmalarımızı yürütüyoruz. Allah’ın izniyle yeni bir dünyayı bu kadrolar oluşturacaktır. Erbakan Hocamızın dediği gibi ‘heyecan heyecan heyecan’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı