“Uluslararası toplumun Siyonist rejime gözlerini kapaması talihsizliktir"

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından “İran İslam Cumhuriyeti 45’inci Ordu Günü” nedeniyle bir resepsiyon düzenlendi.

GÜNDEM 24.04.2024, 06:45
“Uluslararası toplumun Siyonist rejime gözlerini kapaması talihsizliktir
İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen “45’inci Ordu Günü” resepsiyonunda konuşan İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Hasan Habibullahzade, “Uluslararası toplumun son 70 yıldır Siyonist rejimin Filistin’deki işgalini ve sistematik çeşitli insan hakları ihlallerini görmezden gelmesi ve çocukların öldürülmesine, hastanelerin bombalanmasına gözlerini kapaması büyük talihsizliktir” dedi.
Resepsiyona Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Hasan Habibullahzade, İran'ın Ankara Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Pilot Albay Toraj Zeinoddin, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve birçok siyasi parti temsilcisi katıldı. Resepsiyon Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken ardından konuşmalar gerçekleştirildi. Resepsiyonda konuşan İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Hasan Habibullahzade, Gazze’de son 7 aydır çok sayıda masum çocuk ve kadının İsrail ve “Batılı müttefikleri” tarafından öldürüldüğüne dikkati çekerek uluslararası topluma çağrıda bulundu. Habibullahzade, “Uluslararası toplumun son 70 yıldır Siyonist rejimin Filistin’deki işgalini ve sistematik çeşitli insan hakları ihlallerini görmezden gelmesi ve ayrıca çocukların öldürülmesine, hastanelerin bombalanmasına, okulların yıkılmasına, gazetecilere ve uluslararası yardım kuruluşlarına saldırılmasına ve son olarak diplomatik ve her türlü dokunulmazlığa sahip İran İslam Cumhuriyeti’nin Şam Büyükelçiliğinin konsolosluk bölümüne yapılan saldırıya gözlerini kapaması büyük bir talihsizliktir” dedi.

İran ve Türkiye’nin komşu iki ülke olduğunun altını çizen Habibullahzade, iki ülkenin sürekli görüş alışverişinde bulunduğunu belirterek, “İki ülke arasındaki 550 kilometrelik sınır, 500 yıl boyunca dostluk ve barışın, ekonomik, kültürel ve siyasi işbirliğinin sınırı olmuştur. İran ve Türkiye siyasi, güvenlik, bölgesel, ticari ve ekonomik çeşitli işbirliklerine sahip olduğu gibi askeri alanlarda da iş birliği düzeyini artırmaktadır” diye konuştu.

Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin bölgenin istikrarı, güvenlik ve refahı bakımından da önemli olduğunu vurgulayan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, ilişkilerin ortak tarih ve kültür temelinde siyasi ekonomik ve kültürel alanlarda her geçen gün daha da geliştiğini söyledi. Bölgenin kritik bir zamandan geçtiğinin altını çizen Kadıoğlu, “Türkiye ile İran arasındaki yoğun temaslar Filistinli kardeşlerimize karşı devam eden mezalimin önlenmesi ve bölgemizdeki istikrarın sağlanması çabaları bakımından önemlidir” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:39
Yatsı 21:05
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı