Son Dakika

YÖK: "Uluslararası öğrencilerimiz gönüllü elçilerimizdir"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), son günlerde bazı platformlarda Türkiye'deki uluslararası öğrencileri ve yükseköğretim kurumlarını töhmet altında bırakan paylaşımlara ilişkin açıklama yaptı.

GÜNDEM 18.04.2024, 11:40
YÖK:
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), son günlerde uluslararası öğrencileri hedef alan bazı paylaşımlara tepki göstererek, Türkiye'nin bu konudaki hassasiyetini vurguladı.
YÖK'ten yapılan açıklamada, Türkiye'nin uluslararası öğrenciler için cazibe merkezi olma hedefine ulaşmasında her türlü mesnetsiz söz, fiil ve paylaşımdan kaçınmanın önemine dikkat çekildi.
Açıklamada, eğitim kalitesi, güvenli hayat ve çok kültürlü yaşam geleneği gibi birçok olumlu niteliğiyle uluslararası öğrenciler tarafından dünyada en çok tercih edilen ilk 10 ülke arasına giren Türkiye'nin, yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geldiği belirtildi.
Dünyada uluslararası öğrenci adaylarının, başvurdukları ülkelerin kanunlarına göre kayıt ve kabul işlemlerine tabi tutulduğu aktarılan açıklamada, Türkiye'de de uluslararası öğrenci adaylarının yükseköğretim kurumlarının tabi olduğu esaslara ve mevzuata göre öğrencilik hakkı elde ettiği bildirildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede, uluslararası öğrencilerin başvuru ve kayıt-kabul işlemleri Türk vatandaşı öğrencilerimiz için herhangi bir hak kaybına neden olmamaktadır. Türkiye'deki uluslararası öğrencilerin yaklaşık yüzde 95'i eğitimlerini kendi imkanlarıyla sürdürmekte ve ülkemizin gönüllü elçileri olarak memleketlerine dönmektedirler. 
Unutulmamalıdır ki, üniversitelerimizin uluslararası öğrenci ve bilim insanı hareketliliği için cazibe merkezi haline gelmesini engelleyecek her türlü mesnetsiz söz, fiil ve paylaşımlardan kaçınmak hepimiz için ciddi bir sorumluluktur."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:37
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:34
Yatsı 20:59
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı