Son Dakika

Yozgat'ta deprem mi oldu? 18 Nisan son dakika Yozgat depremi haberleri

Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Samsun, Yozgat, Sivas, Ordu, Nevşehir ve birçok ilde hissedildi. Korkutan depremin ardından Yozgat'ta vatandaşlar deprem mi oldu? sorusunu araştırıyor. İşte 18 Nisan son dakika Yozgat depremi haberleri...

GÜNDEM 18.04.2024, 21:30
5
Yozgat'ta deprem mi oldu? 18 Nisan son dakika Yozgat depremi haberleri
Tokat'ta deprem mi oldu? 18 Nisan son dakika Tokat depremi | Afet ve Acil Durum Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 18.11'de Sulussarai merkezli 5.6 büyüklüğünde depremi meydana geldi. Depremin 5,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

AFAD, 18.11'de Tokat'ın Sulusaray bölgesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Afet ve Acil Durum Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 18.11'de Sulusaray merkezli 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Depremin 5,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.
Deprem çevre illerde de hissedildi.
AFAD, depremle ilgili gelişmeleri takip ettiğini söyledi.

Depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Gerlikaya, şunları söyledi: "Tokat ilinin Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde Tokat Valimiz, AFAD ve yetkili kurumlarımızın tüm ekipleri harekete geçti. Gelişmeleri takip ederek depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Art arda yaşanan depremlerin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Dün ve bugün deprem oldu. Dün Malatya Battalgazi'de 4,3 büyüklüğünde, diğeri ise Sulusaray Tokat'ta 4,1 büyüklüğünde deprem oldu. Malatya'daki deprem muhtemelen 2000'den bu yana uzanan bir fay üzerindedir. Malatya yakınlarında Doğanşehir. Bu fay MTA'nın canlı fay haritasında yer almıyor. Bu fay bugünlerde sıklıkla 4 büyüklüğünde depremlere neden oluyor. Bugün Tokat'ta meydana gelen deprem KAF'tan ayrılarak GB yönünde Anadolu plakasına uzanan bir fay üzerindedir.'' DEDİ.

Depremlerin zamanlamasını ve büyüklüğünü gerçek zamanlı olarak takip etmek mümkündür. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Enstitüsü'nün (BDTİM) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi'nin (BDTİM) kaydettiği deprem verilerine web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:37
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:34
Yatsı 20:59
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı