100 bin TL maaşla vasıfsız çalışan bulunamıyor! Hayvancılık bitme noktasında

Elazığ Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Sezer, hayvancılık konusunda yaşadıkları sıkıntıları anlatırken 100 bin TL maaşla çalışacak çoban bulunamadığını söyledi.

EKONOMİ 05.05.2024, 13:10
4
100 bin TL maaşla vasıfsız çalışan bulunamıyor! Hayvancılık bitme noktasında
Elazığ Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Sezer, kentteki hayvancılık sektöründe ciddi sorunlar yaşandığını vurgulayarak, gençlerin bu alana ilgisizliğinden ve kırsal bölgelerdeki insan nüfusunun azalmasından bahsetti. Sezer, 100 bin TL'ye kadar Sağım hayvan çobanını bulamadıklarını dile getirdi.

Başkan Sezer, devletin bu sektöre el atarak çözüm üretmesi gerektiğini, özellikle çoban bulma ve meraların kullanımı konularında destek beklediklerini belirtti.
 Hayvancılığın bitme noktasına geldiğini belirten Sezer, "Şu an çoban bulamıyoruz, daha doğrusu yetişen bir eleman bile bulamıyoruz. Gerekirse mültecilerin de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde yetiştirilip, tarım ve hayvancılığa eleman olması için devletimize çağrıda bulunuyoruz. Çoban olmayınca hayvancılık yapamayız." diye konuştu

Vasıfsız elamanın bile 100 bin TL kazanabileceğini ifade eden Sezer  konışmasının devamında "Şu an hayvancılık zor durumda, bitme noktasındadır. Sağım hayvan çobanını 100 bin liraya kadar bulamıyoruz. Vasıfsız birisi bile 60 bin liradan başlayıp 100 bin liraya kadar kazanır, ancak bulamıyoruz. Bu da bizi zor durumda bırakıyor. Hayvancılığı bırakma noktasına geldik. Devletimizin bu sektöre bir el atması lazım, kırsalda insanları tutmamız lazım. Kırsaldaki insanı tutmazsanız, ülke zor durumda kalır. Şu an çoğu hayvanlarımızı sattık, bitme noktasına geldi. Böyle giderse büyükbaşta şu anda nasıl ki dışarıya bağlı kaldıysak, küçükbaşta da dışarıya bağlı kalacağız. Bunların başlıca sebeplerinden biri çoban, biri de mera sorunudur. Meralar bize kullandırılmıyor. Meralarımız var ama kullanamıyoruz" diyerek sitem etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:49
Yatsı 21:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı