Ahmet Ercan o bölgeleri işaret etti: "Her deprem yeni bir enerji" dedi

Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Afyon, Germencik, Nazilli, Aydın, Denizli, Buharkent, Salihli, Bursa, Balıkesir, Simav, Dikili, Gümuldür, Erzincan, Erzurum, Ladik, Bolu'yu işaret ederek 7 büyüklüğünde meydana gelen depremlere dikkat çekti.

GÜNDEM 08.05.2024, 10:10
1
Ahmet Ercan o bölgeleri işaret etti:
Deprem kuşağı üzerinden yer alan ülkemizde her gün yeni bir deprem meydana geliyor. Çarpık kentleşme ve yapı stokunun eskimesi olası bir sarsıntı nedeni ile can kaybı riskini de beraberinde getiriyor.
Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye'de deprem riski taşıyan bir çok ile dikkat çekti. Ercan jeotermal alanları işaret ederek "Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur"  ifadesini kullandı.
7 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin ardından birçok jeotermal bölgeyi örnek gösteren Ercan paylaşımında şu ifadeleri kullandı. 

"Jeotermal alanlar M7 büyüklüğünde, her maden suyu kaynağı çok eskiden deprem olmuş yerlerdir. Afyon, Germencik, Nazilli, Aydın, Denizli, Buharkent, Salihli, Bursa, Balıkesir, Simav, Dikili, Gümuldür, Erzincan, Erzurum, Ladik, Bolu örnektir. Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:43
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:50
Yatsı 21:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı