Son Dakika

Bu hafta Meclis gündemi belli oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu hafta yoğun bir gündem başlayacak. Meclis gündeminde fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı uygulanan cezaların artırılmasını öngören kanun teklifi görüşülecek.

GÜNDEM 05.05.2024, 11:50
Bu hafta Meclis gündemi belli oldu
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bu haftaki gündeminde kritik konular görüşülecek. Gözler başta fahiş fiyatla mücadele kanun teklifinde çıkacak karara çevrildi.
Hazırlanan kanun teklifinde Türk Ticaret Kanunu'nda değişiklik yapılması planlanıyor.  Yapılacak yeni düzenleme kapsamında, piyasa dengesini bozan işletmelere verilen cezalar da artırılacak.

Mecliste görüşülecek kanun değişikliğinde, fahiş fiyat uyguladığı tespit edilen işletmelere verilen ceza 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçuluk yapanlara uygulanan ceza ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya çıkarılacak. 

Ürünleri stoklayarak piyasa düzenini bozan kişilere yönelik yeni değişiklikler gündeme geldi. Stokçuluğu tespit edilen  işletmelerin bu suçu bir yılda 3 kez işlediği tespit edilirse 6 güne kadar kapatma cezası uygulanabilecek. 

Meclis Genel Kurulu'nun bu haftaki ana gündem maddeleri arasın yer alan ise uluslararası sözleşmeler olacak. Öncelikle Katar ve Özbekistan ile imzalanan anlaşmalarla dahil birçok anlaşma Genel Kurul'da görüşülecek.

Meclis Başkanlığına sunulması planlanan bir diğer teklif, Milli Savunma Bakanlığının teşkilat yapısındaki değişiklikleri içeriyor.
Dışişleri Vakfı'nın kurulabilmesini sağlayacak kanun teklifi ile kripto varlıklara ilişkin düzenlemeleri içeren teklifin de bu hafta meclise sunulması bekleniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:49
Yatsı 21:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı