Güney Çevre Yolu'nda son durum: Projede kazı ve tünel çalışmaları başladı!

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde hayata geçirilen Güney Çevre Yolu projesi, kentin trafik yükünü hafifletme ve şehir içi ulaşımı kolaylaştırma hedefiyle hızla ilerliyor. 1 Mayıs 2023'te başlayan bu dev proje hakkında konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Şu an itibariyle ilk 4 kilometresinde kazı ve tünel çalışmaları başladı" dedi.

GÜNDEM 06.05.2024, 10:05
1
Güney Çevre Yolu'nda son durum: Projede kazı ve tünel çalışmaları başladı!
Trabzon'un trafik yükünü hafifletme ve şehir içi ulaşımı kolaylaştırma hedefiyle Akçaabat ilçesindeki Mersin mahallesinde 1 Mayıs 2023 tarihinde hayata geçirilen Güney Çevre Yolu projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Şehrin mega projelerinden biri olan ve toplam 43,8 km uzunluğu ile özellikle Karadeniz Sahil Yolu’ndaki transit trafiğini düzenlemek amacıyla projelendirilen Güney Çevre Yolu üç kısım halinde hayata geçirilecek. Çevre Yolu’nun Karadeniz Sahil Yolu’ndan ayrıldığı proje başında T-1 tünelinin ilk 4 kilometresinde kazı ve tünel çalışmaları süren projenin 16,5 kilometre uzunluğundaki birinci kısmında 31 metre genişliğindeki 3 gidiş 3 geliş şeritli yolda 7 tünel ve 7 viyadük yer alacak. 35,8 kilometresinin 15 adet tünel ile 2,1 kilometresinin ise 14 adet viyadük ile geçilmesi hedeflenen proje Arsin ilçesinde tamamlanacak.
Güney Çevre Yolu projesinin ilk 4 kilometresinde kazı ve tünel çalışmalarının devam ettiğini aktaran Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, konuşmasının devamında şunları kaydetti:
1 Mayıs 2023 tarihinde temeli atılan Güney Çevre Yolu’nun Akçaabat Geçişi projesi kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırma çalışmaları da sürüyor. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı ise geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar ile Trabzon Güney Çevre Yolu Akçaabat girişi (Darıca-Yıldızlı) arası yolu projesi kapsamında, Özmersin, Akçakale, Salacık, Yeniköy, Darıca, Kavaklı, Çolaklı, Nefsipulathane, Ortamahalle, Yenimahalle, Demirci, Dürbinar, Kaleönü, Sarıtaş, Kayalar, Yaylacık, Osmanbaba, Söğütlü ve Yıldızlı mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılması yapıldı.
“Güney Çevre Yolumuz epeydir şehrimizde konuşulan bir proje. Hem bir taraftan sahil yoluna alternatif bir transit geçiş güzergahı ama diğer yandan da bizi daha çok yönüyle ilgilendirdiği şekliyle arz etmek isterim şehircilik açısından da Trabzon’umuzun biliyorsunuz şehir sahil bandına sıkışmış bir şekilde şehrimizin güneye taşınabilmesi, güneye doğru açılabilmesi, şehirleşmesi, yeni yaşam alanlarının, kamu alanlarını, sosyal yaşam alanlarını, diğer ünitelerimizin oluşabileceği bir alan olması hasebiyle de çok önemli. Şu an itibariyle ilk 4 kilometresinde kazı ve tünel çalışmaları başladı. Birinci etabımız yani giriş Akçakale’yle Akyazı arasında düşünülen etap Ortahisar’ımızın Karşıyakası ile birleşti. Dolayısıyla 16 kilometrelik ilk etabın birinci dilimini şu anda çalışıyoruz. Bizde yakın takip ediyoruz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:43
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:50
Yatsı 21:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı