“Milli ve manevi değerler bakımından sınırlı bir içeriğe sahibiz”

Eğitim-Bir-Sen, gerçekleştirdiği anket ile müfredat taslağına ilişkin raporunu tamamladı. Sendika, toplamda 4 bin 630 anket cevabını değerlendirirken hazırlanan raporu MEB’e teslim edeceğini duyurdu.

EĞİTİM 05.05.2024, 04:40
1
“Milli ve manevi değerler bakımından sınırlı bir içeriğe sahibiz”
Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı kapsamında öğretim programları ortak metni ve 26 ders öğretim programının kamuoyu ile paylaşılarak, görüş ve önerilere açıldığını hatırlatarak, konu ile ilgili veri temelli çalışmalar gerçekleştirdiklerini açıkladı. Sendika tarafından yapılan açıklamada, yürütülen çalışmalarda sendika üyelerine gönderilen 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Yeni Müfredat Taslağı Değerlendirme Anketi' ile 4 bin 630 üyenin fikir ve önerilerinin alındığı ve bu doğrultuda analizlerin hazırlandığı belirtildi.
Eğitim-Bir-Sen, yaptığı açıklamada, Millî Eğitim Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu müfredat taslağını uzman ekibimizle değerlendireceğimize dair çalışmalarının tamamlandığını belirtilerek, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları Değerlendirilmesi: Tespit ve Öneriler” raporunun oluşturulduğu belirtildi. Hazırlanan raporda “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Yeni Müfredat Taslağı Değerlendirme Anketi” ile üyelerden de görüş alındığı belirtildi. Ankete 4 bin 630 değerlendirmenin analizinin yapıldığına dikkat çekilerek raporun hazırlandığının altı çizildi.
Açıklamada, eğitim sistemlerinin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde aktarımında önemli bir yere sahip olan öğretim programlarının, müfredatın bir felsefesinin olması gerektiğinin altı çizilirken, öğretim programlarından, ders kitaplarından sosyal yapıya uygunluğu ve pedagojik gereklilikleri karşılaması, toplumsal gelişim ve gerçeklere uygun olması ve bu kapsamda değer aktarımına katkıda bulunmasının beklendiği kaydedildi. Mevcut öğretim programlarının ise değerlere yaklaşımı sistematik ve planlı olmaktan uzak olduğunun altı çizildi. Özellikle millî ve manevi değerler bakımından programların genellikle çok sınırlı bir içeriğe sahip olduğunun belirlendiği kaydedildi.
Öğrencilere belli değerlerin kazandırılması sürecinin sadece belirli derslerle sınırlı olmaması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, okulda değerler eğitimine bütünsel bir anlayışla yaklaşılması gerektiğini belirtildi. Değerlerin sadece bilişsel alanda ele alınmaması gerektiği belirtilirken, duyuşsal açıdan da ele alınması gerektiği ifade edildi. Millî Eğitim Bakanlığı’nın, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredat Taslağı’na” yönelik yapılan çalışmaları ve emekleri dikkate alması için çağrıda bulunulan açıklada, millî, manevi ve evrensel değerlerine önem veren, fiziksel, bedensel, zihinsel, ruhsal ve ahlaki gelişimini sağlayacak ve nitelikli nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunacak bir müfredat oluşturması temennisinde bulunuldu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:49
Yatsı 21:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı