Tarım Bakanlığında toplu görevden alma! Siyaseten torpili kuvvetli olanlara dokunulmadı

Tarım Bakanlığında toplu görevden alma yaşanırken siyaseten torpili kuvvetli olanlara dokunulmadığı ortaya çıktı.

EKONOMİ 04.05.2024, 18:40
9
Tarım Bakanlığında toplu görevden alma! Siyaseten torpili kuvvetli olanlara dokunulmadı
Tarım ve Orman Bakanlığının önemli merkez birimlerinden Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde, 8 daire başkanı görevden alınırken, mahkemeyi kazanarak görevine geri dönen bir daire başkanına da görev verilmeyerek, başka bir genel müdürlüğe araştırmacı olarak gönderildi.
Bakanlık, toplu halde görevden almayla ilgili çalkalanırken, siyasi referansları güçlü olan isimlere ise dokunulmaması dikkat çekti.
Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde toplu halde görevden alınan daire başkanları şöyle…
Diğer yandan Tarımsal Çevre ve Doğal Kaynakları Koruma Daire Başkanı iken görevden alınan, ancak mahkemeye giderek açtığı davayı esastan kazanarak tekrar görevine dönen Saliha Akbaş, görevine başlatılmazken, TAGEM’e araştırmacı olarak gönderildi. Bakanlığın, mahkeme kararını uygulamayarak, Akbaş’ı bir başka birime araştırmacı olarak göndermesi dikkat çekti.
Tarımdan Haber'de Saadet İnan'ın imzasıyla yayınlanan habere göre Tarım Reformu’nda daire başkanları toplu halde görevden alınırken, siyasi referansı kuvvetli olan isimlere ise dokunulmadı. 2022 yılında dönemin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın oğlu, Ahmet Turan Gürkan hiçbir tecrübesi olmamasına rağmen Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Entegre İdare ve Kontrol Sistemi Daire Başkanı olarak ataması yapılmıştı. Genel Müdürlükte toplu halde yapılan görevden almalarda Gürkan’a dokunulmadı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:49
Yatsı 21:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı