Son Dakika

Yabancı dil öğrenmek isteyenler için Google'dan yapay zeka adımı

İngilizce, dünya çapında en yaygın kullanılan dillerden biridir ve bu dili konuşabilmek iletişimde önemli bir beceri. Günümüzde yapay zeka da dil öğrenme sürecini geliştirmede önemli bir rol oynuyor.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 01.05.2024, 11:25
Yabancı dil öğrenmek isteyenler için Google'dan yapay zeka adımı
Yapay zeka destekli uygulamalar, dil öğrenenlerin kelime dağarcıklarını genişletmelerine, gramer kurallarını öğrenmelerine ve konuşma becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Bu uygulamalar, etkileşimli bir öğrenme deneyimi sunarak dil bilgisini uygulamaya dökmeyi kolaylaştırıyor.
Google da bu alanda önemli bir adım atarak, Search (Arama) sekmesinde İngilizce öğrenenler için yeni bir yapay zeka destekli konuşma pratiği aracı test etmeye başladı.
Bu yeni özellik, kullanıcıların İngilizce becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Google, bu aracın İngilizce öğretmek için değil, İngilizce dil becerilerini geliştirmek için tasarlandığını vurguluyor.
Özellik şu anda Arjantin, Kolombiya, Hindistan, Endonezya, Meksika ve Venezuela gibi belirli ülkelerde test aşamasındadır. Kullanıcılar bu özelliğe erişmek için Search Labs'e kaydolmaları gerekiyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 21 Mayıs 2024
İmsak 03:41
Güneş 05:19
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:52
Yatsı 21:23
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı